|
![]() |
#1 | |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Off Topic: Šta da ti kažem, mi smo kao i naši programi: mali ali ekspresivni... ![]() @Misha: DSL? Ako misliš na ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Domain-...mming_language bojim se da ne mogu mnogo da kažem, pošto Ruby koristimo kao i druge general-purpose jezike (samo efikasnije ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
profesionalac
Professional
|
![]() Off Topic: Zaista me zanima, koliko vas je aktivno koristilo Ruby PRE ovog hajpa sa RoR-om? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 10.02.2006
Hvala: 2
20 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() +1 za automatizaciju i perl-umesto-perla
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 17
14 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
Poenta je da Ruby zaista ima neke jedinstvenosti koji ga cine vrednim ucenja ... objektna orijentisanost bez presedana, sintaksa koja omogucava citljivost code-a kakva se retko vidja, naravno i Rails koji je evo preziveo i uzase hajpa i gura napred ... Hajp je buka ni oko cega ... a kad se pojavi 50 Java i 50 PHP klonova Rails-a to definitivno nije buka ni oko cega ...
Yahoo, Bebo, Woofy … Technology businesses must cut the baby talk, you’re a multi million corporations not a stuffed animal. Grow up, if I wanted to see uncaring money making machines with cutie names I’d go to a strip club. - Bill Maher |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hm:
Kôd:
5.times do puts 'Mladen' end Kôd:
for ($i = 1; $i <= 5; $i++) { echo 'Mladen'; } ![]()
![]() |
#8 | |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() Međutim, ljude jednostavno boli uvo - Perl je među kompjuterskim lingvistima "lingua franca" i njima ne pada na pamet da ga menjaju. A što se "objektnosti" Rubija tiče, malo su ga preterali, ako mene pitaš: Kôd:
"Ovo je string".length |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 17
14 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() Ne znam tebe al mene u PHP-u recimo izuzetno nervira kad ne mogu da ulancam pozive f-ja, sto cak i u JS-u mozes da radis ... Kad je nesto dobro ne mozes valjda da preteras? Puna implementacija OO koncepta je valjda za hvalu, posto je koncept vrlo vazan ... a problem je kad imas situacije po principu hocu kakim necu kakim ... kada imas primitive i klase recimo ...
Da u pravu si ... Isto npr Drupal nema ni jednu klasu u code-u al mi se svidja ... zato sto implementira brdo patterna na neki svoj nacin i ima impresivnu unutrasnju arhitekturu Poenta je da Ruby ima jedinstvenu i mocnu sintaksu, vrhunski odradjen OO koncept i Rails. Za mene je to sasvim dovoljno da ga naucim malo bolje ...
Yahoo, Bebo, Woofy … Technology businesses must cut the baby talk, you’re a multi million corporations not a stuffed animal. Grow up, if I wanted to see uncaring money making machines with cutie names I’d go to a strip club. - Bill Maher |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Srpski besplatni web servis za lične finansije | debito | Linkovi | 2 | 14. 12. 2009. 15:51 |
NBS Srednji kurs - XML | Gargoyle | e-Business | 2 | 29. 08. 2009. 03:43 |