![]() |
#1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 17.10.2006
Hvala: 19
10 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Dragi DPT-ovci,
hajde malo radne akcije ![]()
![]() |
#2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Sve se plaća
![]() ![]() Ako nećeš da plaćaš TV pretplatu, onda plaćaš onaj total koji piše iznad bloka za TV pretplatu.
![]() |
#3 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Ima samo jedna caka... desava se da se uplata za predhodni mesec ne proknjizi na vreme i onda dobijes stavku "ukupni dug za predhodni mesec x dinara". Ako si siguran da si platio taj racun onda od ukupnog iznosa za uplatu oduzmes tu cifru...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
profesionalac
Qualified
10 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Evo u čemui je caka:
posto sam student, podstanar sam u garsonjeri. imam sledeće potrošače:svetlo 300 wats, računar, zvučnici, frižider i el šporet (kafa, čaj, kokice, rerna retko...). Gazda ima neka neprijatna iskustva, pa on uzima račune i ja imam uvid u njih. Elem, sve je super i ok, ali dogovarali smo se da plaćam avans za dati mesec, koji je još u toku 1000 din. Super, rekoh, gazda uplati tih 1000, a onda kada stigne račun, treba još 1000 da se calne. Ok, rekoh, gazda me ne zavlači, ali prosto, čini mi se da je ovo prevelik račun. recimo za januar imam 189 kW časova. postoji neki jebeni fiksni deo 188.53, i neka poreska osnovica od 777.00 din. tv ne plaćam. da li je ovo neka realna cena za ove potrošače koje imam? komp mi je uključen 24/7 otprilike
![]() |
#5 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Pa sto ne rece da si podstanar? Ako je tako onda nemaš šta da pitaš - uvek je kako gazda kaže
![]() 1000 dinara za struju je minumum, ne znam šta koristiš od ostalih uređaja, pretpostavljam da se tuširaš [ ![]()
![]() |
#6 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
![]() |
![]() Prosecan racunar trosi oko 120-150W (standardna konfiguracija) + TFT Monitor (procitaj iza, mrzi me da palim svetlo da pogledam kod mene). CRT Monitor trosi jedno 80 - 120W zavisi od modela.
Racunica ti je 150W * 24h * 30 dana = 108KWh Cifre ne lazu. P.S. Budi zahvalan gazdi sto te ne tera da placas TV pretplatu. To kod gazdi dodje kao must! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
troll mode
Wrote a book
|
![]() mi imamo u stanu oko 2000 din, bez bojlera (toplovod) i pegle (idemo izguzvani, peglanje nas smara), ali sa 3 racunara i 2 TVa, no ja nikad ne proveravam koliko sam potrosio
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
profesionalac
Qualified
10 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Citat:
REcimo, moji kući plaćaju (kompletno domaćinstvo sa nusprostorijama) oko 1500. Gazda je bio zamislio tako da taj avans od 1000 plaćam, da kada budem odlazio, dodam još neku malu prosečnu razliku da se ne ganjamo do tog poslednjeg računa. Uvek me je bunila logika računa i sve zajebancije na njemu pa kako objasniti ćaletu da ja sa nekoliko uređaja imam veći račun nego oni kod kuće. Mada, iskreno, mislim da to i nije neka cifra, s obzirom da mi je komp multipraktik mašinerija.
![]() |
![]() |
#9 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() 2000 je i meni prosek u stanu, sa 2 stanara. Tako da racunam da je 1000 neki minimalac.
Năo quero mais seguir um só caminho Poslednja izmena od MorenoArdohain : 11. 02. 2008. u 20:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() To kod vas bagatela, lebac vam se ogadio...
![]() Meni za januar 87 eura. U stanu supruga, kćerka & ja.
![]() |
|
|