|
SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Slažem se, ali ti primeri su znatno ređi u odnosu na klasični "flagove" (is_logged_on, is_empty, is_draft, is_active...) U suštini, to je moj problem: kad neko kaže bool ja mislim na flag, ne na meta podataka (kao pol sto si ti naveo).
Nemam ništa protiv ENUM kolona (tj. imao sam ranije, ali zato što nisam znao kako se stvarno vrednosti čuvaju u bazi). Čak nasuprot, njihovom upotrebom se rešava mnogo problema.
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 22. 01. 2006. u 13:29. |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Saveti oko MySQL tabela i ovaj put u letu :) narvno | martinluter | Sva početnička pitanja | 2 | 05. 06. 2009. 00:37 |
tabela-problem | mirko | Sva početnička pitanja | 6 | 03. 12. 2007. 12:47 |
MySQL: Više tabela, više baza ili? | Ilija Studen | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 22 | 22. 10. 2007. 23:24 |
MySQL bezbednost i zastita tabela i baze | pele | Sva početnička pitanja | 5 | 01. 07. 2007. 21:46 |
Escape char iz mysql komandne linije. | Dragi Tata | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 11 | 05. 08. 2006. 15:35 |