![]() |
#1 |
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
![]() |
![]() 25. maj 2008. | 14:14 | Izvor: B92
Beograd -- Seksualne ponude nepoznatih ljudi preko interneta dobilo je 19 odsto srednjoškolaca u Srbiji, pokazuju istraživanja. Čak tri odsto je na njih i odgovorilo, a tri momka su imala i ozbiljne probleme zbog takve komunikacije. To su, pokazali rezultati istraživanja Ministarstva omladine i sporta za potrebe izrade strategije za mlade u kojem je učestvovalo oko 5.000 dece. ceo tekst |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Vidi, nijedna novina tj. medij neće pisati o tome kako se hiljade familija lijepo griju pored kaljevih peći, ali će svi potrčati da napišu tekst o nekom kome je takva peć zapalila kuću, što dramatičnije napisano to veći tiraž/posjećenost/gledanost...
![]() Čekaj samo da se neki tabloid dohvati ovoga...
![]() |
#3 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
![]() |
![]() Znam ljudi koji su se tukli zato sto je jedan izblamirao drugog u javnoj chat pricaonici (Serbiancafe bese) jos pre par godina.
Jednoj devojcici od 15 godina (u danasnje vreme, to vise nije devojcica) kad sam instalirao modem i podesio internet, prvo sto je trazila da joj pokazem sta je to Krstarica chat, otisli smo tamo, ona sebi zadala nick "medena"...i gle cuda. U roku od 10 minuta joj se prilepilo jedno 20-ak chatera koji su verovatno hteli sa njom da razmenjuju price koliko i kakvih salveta ima u kolekciji. Da, opasnosti na Internetu ima. Treba edukovati "decu", ali ima i onih koje traze dopunu za mobilni da bi nastavile da chatuju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() Tri godine radio u internet kafeu. Uz to non stop visio na irc-u
Ne biste mi verovali... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
Opet, gledaj... ko će da ih uči? Bolje da ne prepričavam razgovor sa nastavnicom informatije u OŠ u koju ide moje dete... ona jadna ni sama ne zna šta priča a još treba da edukuje decu?
![]() |
![]() |
#6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Kao sto onaj vic kaze: "How to avoid being charged for sexual harresment? By being good looking and charming."
![]() Ali sa druge strane nisu svi ti ljudi ludaci, ja znam puno parova koji su se upoznali upravo tako, preko irc-a, icq, msn, i bili su u super vezama, neki su se i pozenili/poudavali, da ne spominjem milion ljudi koji se nisu smuvali, ali se aktivno druze in real-life, a upoznali su se preko neta. Samo kao sto Milos rece, to ces vrlo retko da procitas u nekim novinama jer nije dovoljno skandalozno...
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 26. 05. 2008. u 14:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 11.07.2008
Hvala: 12
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Sto se tice opasnosnosti, nje ce uvek biti. Jednostavno ima izopacenih umova.
A sto se tice edukacije dece i pripreme iste za stvaran svet... Problem je isti kao i sa televizijom. Roditelj danas svojoj deci kupuje telefone/kompjutere u svrhu dadilja. Cak ih bodre da sede za kompom jer nemaju snage da se igraju sa decom, a kamoli da ih spremaju za zivot. Ja mislim da tu lezi dobar deo problema. |
![]() |
![]() |
"Hvala" ramirezz za poruku: |
![]() |
#8 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Internet je jako zeznuto mesto i za matore a kamoli za decu. Meni se pre dve nedelje desilo da kliknem na link na kome je pisalo ".NET vs Java" i završim na sajtu "I hate Julia" ili kako već beše ime bivšoj devojci tog majmuna. Za svoju decu trenutno koristim Parental Control i tačno im postavim listu dozvoljenih sajtova, ali šta će da bude dok malo odrastu pojma nemam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ne kapiram tačno koja je svrha tog parental controla, može li mi neko objasniti?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Citat: