|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
25. 06. 2008. | #11 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 04.02.2008
Hvala: 13
512 "Hvala" u 1 poruci
|
HTML:
Kôd:
<html> <head> <title>xxxx</title> <link href="index.css" rel="stylesheet" type="text/css"> </head> <body> <div id="bgpic2"></div> </body> </html> Kôd:
body { background-image:url(images/bg_pic.jpg); background-repeat:repeat; } #bgpic2 { background:url(images/bg_pic2.gif); width:1000px; height:750px; margin:0 auto 0 auto; } |
25. 06. 2008. | #12 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Ako sam dobro skontao sto ti smeta, onda da ti nije problem pozicioniranje slike u #bgpic2 vec pozicioniranje samog tog div-a unutar tijela dokumenta (body tag).
Tamo ispred head tag-a stavi: Kôd:
<!--[if IE]> <style type="text/css"> body{ text-align: center;} </style> <![endif]--> Centriranje pomocu margin:0 auto; ne radi u IE, koliko ja znam
25. 06. 2008. | #13 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 04.02.2008
Hvala: 13
512 "Hvala" u 1 poruci
|
Ok, hvala vam uspeo sam.Problem je bio sto nisam stavio ceo <div> pod <center> tag.Ali ok, na greskama se uci.
Ali opet imam problem oko pozicioniranja.Evo CSS koda (u pitanju je druga slicica): Kôd:
#test { background:url(images/test.gif); width:200px; height:100px; margin-left:50px; } |
26. 06. 2008. | #14 |
profesionalac
Qualified
|
Vidi da ti dam ja jedan dobronameran savet. Pre nego sto napises ovde post i zatrazis pomoc prvo isprobaj sve kombinacije kako i sta. Znaci pomeraj margine, paddinge, namestaj bordere il ih stavljaj na nulu. I tek onda kad vidis da nesto stvarno ne stima onda se javi ovde sa problemom.
Na internetu imas (moras malo gugl da ukljucis) kako IE vidi margine, paddinge i bordere oko elemenata, a kako ih vide svi ostali browseri, pa to malo prouci mozda ce ti biti jasnije kako da podesis. Da bi ti sve u dlaku bilo isto ponekad ces morati da koristis kondicionalne CSS-ove za odredjenu verziju IE (to isto izguglaj da vidis kako se pisu i kad se koriste, Milos Vukotic ti je u gornjem postu stavio jedan kondicional), a nekad ce ti sve to raditi i bez njih. U suprotnom ce ovaj forum da postane svastara, a i ne vole ljudi bas da ti pomazu sa takvim pocetnickim stvarima, ovo je suvise prosta stvar, u kojoj ti na zalost ne mozemo pomoci jer ni ti nisi bas vican da objasnis sta te muci. Ali nekako posle odredjenog vremena i sam skontas gde si pogresio pa sam ispravis . Budi samo uporan.
26. 06. 2008. | #15 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
...and may The Force be with you
26. 06. 2008. | #16 |
profesionalac
Qualified
|
^Ja pomoci uvek biti rad Off Topic: Valda ide ovako nekako, malo sam zaboravio davno sam gledao SW
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
UZBUNA!!! - KRVKR WORM Nocna mora za web developere | gn0sis | Programiranje | 16 | 18. 05. 2007. 14:26 |
ikonice (za sajt, cms i tako to..) | kodi | Linkovi | 9 | 19. 11. 2006. 17:27 |
Tako ti je to kad flickr flickne :-) | noviKorisnik | Opušteno | 7 | 21. 07. 2006. 12:31 |