Istine i zablude Sve što ste ikada želeli da znate o ... a niste smeli da pitate, ili niste imali koga da pitate ili vas je neki "znalac" opasno slagao :) |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 20.05.2008
Hvala: 5
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Veoma zanimljiva tema, pročitao sam sve komentare.
Iako sam još uvek možda dete u nekom pogledu (19 god.), za sve one koji imaju decu preporučujem da pročitate knjigu ''Novi Samerhil'' - A.S. Nil. Možda vam se čini da skrećem sa teme,ali knjiga odlično prikazuje kako ''moranje'' može da uništi dečije živote, to jeste javlja se kontra efekat kod dece koju teraju da rade određene stvari. Čitajući komentare na ovu temu primetio sam da je nekim roditeljima najvažnije da mu dete u periodu ranog detinjstva stekne neko veliko znanje,a da igru ostavi za drugi plan. Međutim ako se detetu ne dozvoli sloboda u svakom pogledu kada je malo, kad tad će se ta sloboda ispoljiti, možda u afektu i tako postanu ''neiživljena deca'' sa preko 20 godina... Mislim da se detetu treba sve objasniti, da se na svako njegovo Zašto ima Zato, a ne da se kaže Ti si još mali za to, ne razumeš ti to, idi u svoju sobu i slično... Sve u svemu, treba u svakoj stvari biti umeren. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Citat:
![]() Meni lično taj parental control pomalo liči upravo na prepuštanje da ti neko drugi (a u slučaju specijalizovanog PC softvera ili, nedajbože, "najpopularnijeg operativnog sistema", buljuk nekih američkih corporate advokata i pseudopsihologa) vaspitava dete. |
||
![]() |
![]() |
"Hvala" jablan za poruku: |
![]() |
#3 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Ma čekaj, kako to? Ja odlučujem koji su sajtovi na "beloj listi" a parental control je samo alat kojim to obavljam. Da nemam gotov parental control, verovatno bih sam napisao neki softver koji bi obavio istu funkciju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
dinosaurus
Master
263 "Hvala" u 66 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() @conica: Miloš Vukotić i ja smo već opširno odgovorili na tu stranu medalje, pa da "se ne ponavljamo"
![]() Uostalom, dosta smo diskutovali. Odo' da gledam EKV na YuTube i da lečim nostalgiju za mlados' ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
![]() Elem jedno pitanje na koje me zaista zanima odgovor roditelja.
Da li je neko kupio ili razmisljao da kupi teleskop detetu, pa da se zajedno bave stargazing-om? Kakva su iskustva i kako deca reaguju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
expert
Master
|
![]() Priliko prvog gledanja mogu se dogoditi stvari koje ce dozivotno stvoriti traumu detetu i iz korena promeniti poglede na svet. Redje se desavaju nocne more i nesanica zbog razmisljanja o tome koliko smo mali i koliko smo daleko od svih ostalih nebeskih tela. Obavezno stavljati roze filter preko teleskopa radi boljeg i vedrijeg pogleda na nebo.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
dinosaurus
Master
263 "Hvala" u 66 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
![]() može biti jako interesantno. Dete se može zanimati i mesecima gledanjem Meseca, Sunca (sa obaveznim filterom!!!) i pokazivanjem drugovima šta je gde i kako.
![]() |
#9 |
Moderator
Qualified
|
![]() To sve zavisi od decijih interesovanja, a dobar nacin da to saznas je da pricas sa svojim detetom.
Dovoljno su pametni da kazu sta ih zanima i kada.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Internet brand ... ? | Milos Vukotic | Opušteno | 9 | 28. 08. 2008. 22:18 |
Internet na TV Avala | Miloje Sekulic | Opušteno | 5 | 20. 10. 2006. 20:48 |
Internet je čudo | Ilija Studen | Opušteno | 8 | 01. 10. 2005. 02:50 |