Web site, dizajn i multimedia Galerija web sajtova, recenzije i kritike. Svaka nova tema zahteva odobravanje pre prikazivanja |
|
Alati teme | Način prikaza |
11. 02. 2009. | #11 |
profesionalac
Qualified
|
Možda ne bi bilo loše da se doda opcija izbora "iz kog izvora će da barata konverzijama" recimo 10 najjačih svetskih banaka npr.
|
11. 02. 2009. | #12 |
expert
Grand Master
|
evo sta ja koristim:
10 000 dinara minus 23 dolara, pretvoreno u bugarske levove je ... |
12. 02. 2009. | #13 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Aj bre ne miniraj projekat Sva sreća pa nisu svi developeri inače ne bi ni jedan servis imao previše smisla dok je google živ Stavi se u poziciju nekog prosečnog korisnika, kojih je 99%. Njima treba ovakav sajt.
12. 02. 2009. | #14 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 16.01.2009
Hvala: 2
6 "Hvala" u 5 poruka
|
|
12. 02. 2009. | #15 |
expert
Grand Master
|
ne bre, sto da miniram
eto, dajem ideju kad je kalkulator, nek racuna inace, rece meni jednom moj kolega: ovaj google oce da me bankrotira tip je radio na servisu slican google kalendaru naravno, nije ga google bankrotir'o, ali ima tu opasnosti i jos naravnije - dobro targetiran servis moze uvek biti bolji i od googla i od bilo koga sve dok ga google ne kupi btw, nemas BGN |
12. 02. 2009. | #16 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
Takođe ne vidim tu primedbu kao miniranje. Lično ne koristim takva kalkulisanja, ali me je otvaranje teme poćeralo da porazmislim...
Dizajn mi deluje zbunjujuće. Natpis '<- CONVERT THIS NUMBER' može da bude od pomoći pri prvom susretu s aplikacijom, kasnije samo bode oči. Drugo, ako su mi zaista potrebne valutne kalkulacije, realno je to upravo nešto poput ovoga što pominje robi-bobi. Ne vidim da curculator to obezbeđuje. Ponaša se kao kalkulator koji računa u 'from' valuti i obezbeđuje uvid koliko to vredi u 'to' valuti. Problem nastaje ukoliko sama kalkulacija treba da barata s više različitih valuta. Ovde na računaru imam močni Windows i program Calculator. Ako odaberem View 'Scientific' mogu da biram bazu sistema za računicu - podrazumeva se decimalni, a može da se promeni na heksadecimalni, oktalni ili binarni, pri promeni se vrši konverzija broja u drugi brojni sistem i može da se nastavi s kalkulacijom... Analogno, ako bi odabrali View 'Finansial' (uh, ne uspevam da ga nađem, ali ga zamišljam), iz Local Settings bi podrazumevana valuta bio RSD (za ove nas neke iz Srbije), pa kucam 10000, pa promenim valutu na USD, pa '-', pa 23, pa '=', te na kraju promenim valutu u BGN. |
12. 02. 2009. | #17 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Off Topic: Ja imam primedbu na ime, kad god pogledam ovaj topic pročitam "Kurculator" |
2 članova zahvaljuje mileusna za poruku: |
12. 02. 2009. | #18 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 5
61 "Hvala" u 18 poruka
|
Da, naravno. Svestan sam toga, i pošto je proizvod za globalno tržište, rešio sam da ipak idem sa tim imenom.
13. 02. 2009. | #19 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Nadam se da si predvideo i ovakve situacije
|
13. 02. 2009. | #20 |
old school
Professional
|
Kako se na srpskom izgovara naziv sajta?
I sto nije CurcOlator umjesto CurcUlator? Inace fino izgleda i lako je za koristenje...