19. 02. 2009. | #1 |
Bojan Abramovic
Professional
Datum učlanjenja: 17.01.2008
Hvala: 30
47 "Hvala" u 30 poruka
|
AdSense for Domains
AdSense for Domains
Display ads on your parked domains. Ne znam da li je ovo novo ili se meni tek pojavilo ali posto imam neki parkiran domen pa rekoh da probam... I, iskreno, odmah su me naterali da odustanem jer su zakomplikovali podesavanje. Treba dodati CNAME i A rekorde sto za mnoge korisnike predstavlja enigmu. npr. kod GoDaddy-a to ne moze da se uradi ako nije i hosting ukljucen, ako se ne varam, tj pogresno im je uputstvo. ps morao sam da prokomentarisem |
"Hvala" bOkIcA za poruku: |
19. 02. 2009. | #2 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Ovo naravno vec postoji na sedo.com, namedrive.com itd., uz to je dovoljno setovati dns na tipa nsx.sedoparking.com da bi radilo (a moze i http redirekcija). Nisam pogledao ali me cudi da je google zakomplikovao sa cname i sl. stvarima.
Inace google je glavni partner sedo-u, ND-u itd. kod prikaza reklama na parkiranim domenima pa mi je ovo malo i cudno da su i oni usli u domain biznis. |
19. 02. 2009. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
moze da se uradi za svaki domen, ali secam se da sam jedva provalio kako... sad se ne secam tacno redosleda, mislim da treba izabrati da nije hosted there, a da koristis njihove name servere, i onda ima Total DNS link preko koga mozes da menjas sve rekorde za zonu (A, CName, MX..)
19. 02. 2009. | #5 |
Bojan Abramovic
Professional
Datum učlanjenja: 17.01.2008
Hvala: 30
47 "Hvala" u 30 poruka
|
Znam da bi to moralo da bude moguce za svaki domen i naterao si me da ipak izguram do kraja za jedan.
Treba izabrati Parked nameservers (Park my domains here.), pa sacekati malo i onda se pojavi opcija Total DNS Control and MX Records. Nego kako to uraditi za domen kod nekog od domacih registara? |
19. 02. 2009. | #6 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Odavno oni nude tu uslugu, samo je bila ograničena na US publishere. Sada su je samo omogućili i internacionalnim publisherima pa se opcija pojavila i na našim AdSense nalozima.
|
24. 04. 2009. | #7 |
stara koska :)
Professional
|
Da li je neko uspeo da ovo natera da radi na .RS domenu.
NIJEDAN .RS domen nije "proradio". Svi su kod Loopia, probao sam mali milion podesavanja sa A i CNAME rekordom. Sa istim setovanjem neki domeni kao rade (citaj - NE RADE jer se dobija "BELA" stranica), a neke Google adsense uopste ne vidi. Istovremeno .com, .info, .net,....... -> SVE bez problema radi. Postoji li neka "caka", ili LOOPIA DNS lose funkcionise ? |
25. 04. 2009. | #8 |
Professional
|
Niko nema NIKAKVOG iskustva ? .....ili je nedostatak volje?
|
26. 04. 2009. | #9 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 27.09.2005
Hvala: 2
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Pretppostavljam da neko treba da ti podesi tacno kako pise u uputstvu. Jesi li probao da stavis domen kod sebe na hosting pa onda postavis onako kao google savetuje ?
|
27. 04. 2009. | #10 |
Professional
|
Komso, sve je podeseno kako treba.
Polovina od "podesenih" je "kod mene" na DNS -u, ali nece !! Nece, ali NECE SAMO za .RS domene. Sve ostalo radi bez problema !!! MojPosao.info recimo radi, ali malioglasi.rs recimo - nece, prazna stranica. Googlao sam i googlao, i ovaj problem je prisutan i kod jos nekih korisnika adsense usluge, ali nigde resenje nisam nasao - sve pocinje i zavrsava se pitanjima i diskusijom, bez zakljucka i odgovora. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Adsense za Maj | buksula | e-Business | 12 | 29. 06. 2010. 05:38 |
Problem sa adsense | Ministar | Sva početnička pitanja | 2 | 03. 02. 2008. 21:36 |
Adsense tutori ! | ZeroStyle | Linkovi | 0 | 13. 12. 2006. 11:51 |
AdSense vs YPN | kai | Marketing i SEO | 6 | 17. 04. 2006. 13:19 |