|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
13. 02. 2009. | #1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 5
61 "Hvala" u 18 poruka
|
Da li ste nekada koristili rentacoder kao poslodavac?
Ima li neko iskustva sa sajtovima tipa elance i rentacoder kao poslodavac?
Predložio sam tamo ovaj projekat pa sam dobio ponude između 100 i 700 dolara (uglavnom iz Indije), i nemam pojma koju (i da li) da prihvatim.
Blog: www.istokpavlovic.com Poslednja izmena od istok : 13. 02. 2009. u 13:53. |
13. 02. 2009. | #2 |
Siva eminencija
Grand Master
|
Ponude iz Indije uglavnom mozes da zaboravis u startu je niko nikada i ne procita sta treba da se uradi a daju ponudu. Da to proveris stavi u zahtev: "Ako ste sve procitali napisite wanga u vasoj ponudi" pa ces se iznenaditi
Taj posao koji zelis da uradis, radi jedan covek za nekih sat vremena (jer je toliko trivijalno). Inace 2co i nije neko resenje jer je sada preskup a ima i drugih opcija koje nisu komplikovane. Poslednja izmena od McKracken : 13. 02. 2009. u 14:42. |
"Hvala" McKracken za poruku: |
13. 02. 2009. | #3 | |
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
|
Citat:
Ja bih isao obrnuto - pogledao bih codere koji imaju 5+ projekata sa integracijom 2co-a i ocenjeni su sa 10, i kontaktirao bi ih da biduju moj projekat za 2co integraciju. Sigurno ces dobiti 10-20% vecu cenu, ali x3 manju glavobolju. Project specs je totalno nebitan, ionako ga niko nece procitati pre nego dobije downpayment. |
|
13. 02. 2009. | #4 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Ja sam radio kao poslodavac i od 6 projekata, dva su zavrsena neuspesno (programer odustao) a sa 4 sam zadovoljan kako su uradili.
Kod odlucivanja, ovako je isao proces: - skorasnja negativna iskustva -> FAIL - Indija/Pakistan/Banglades/Vietnam -> FAIL - nepismenos -> FAIL - copy/paste ponuda -> FAIL - cena neodgovarajuca -> FAIL - ocene 10 za slicne projekte nedavno -> OK Odgovarajuca cena = " pazi kad ne mogu da verujem da ce neko ovo da uradi za te pare ". Ni ponuda od 100, a ni ona od 700 ne garantuje ti da ce biti uradjeno kako treba, pa ako ti nije bitno vreme izrade, onda bolje da gledas nizu cenu. Ako ti je bitno vreme/kvalitet, a novac manje... bolje da nadjes nekog lokalnog programera s kojim ces moci lakse da se dogovoris o svim detaljima. Moja dobra iskustva su jedan Turcin i 3 x Rusija, koji su pritom bili medju jeftinijim ponudama. |
13. 02. 2009. | #5 | |
profesionalac
Professional
|
Citat:
Imao par pokusaja poslovanja.. pogotovo sa Indijcima i freelance i kompanijama i ide vrlo tesko - generalno kod rad na projektima sa indijcima koji programiraju je problem sto ti njemu ne mozes da objasnis da nije bitno sto on zna da programira vec da to treba a) da radi b) da radi kako ti zahtijevas... Ja sam najvise uspio da radim sa ljudima iz okruzenja. Rentacoder preporucujem jedino ako se trazi niska cijena i ako ce se postprodukcija raditi .. odvojeno..
13. 02. 2009. | #6 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 5
61 "Hvala" u 18 poruka
|
Hvala svima na odgovorima!
McKracken, šta je bolje od 2Checkouta i zašto misliš da je skup? Već smo potpisali ugovor sa njima...
22. 02. 2009. | #7 |
Damir Trninic
Expert
Datum učlanjenja: 23.04.2006
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
|
Sa skoro 400 projekata na Elance-u, i oko 1500 van Elance-a za ljude koji su trazili cenu za projekte ciji opis lici na opis prosecnog Elance projekta, mislim da mogu da ti ukazem na gresku sto nisi stavio link do live verzije onoga sto je vec uradjeno. Mnogim koderima je vrlo jednostavno da zakljuce da li mogu svoja vec testirana resenja sa drugih projekata da primene na tvoj projekat, arhitekturu podataka i workflow u celini. Nekada je bilo i po 100 ponuda po projektu, danas poslodavci donose odluku i posle 5-6 ponuda, mnogi od Elance-a zive i ne zele da se zalecu u nepoznato, kada mogu da dobiju negativan feedback za neuradjen posao.
23. 02. 2009. | #8 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
|
ja sam pre 6 meseci krenuo da radim sa nekim indusima na elance... skupo placam gresku... a jos uvek nisu zavrsili, rekli su dve nedelje
svaka skola se placa.
23. 02. 2009. | #9 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ova rečenica se toliko puta ponavlja da je prosto čudno kako uopšte bilo ko pristaje i dalje da radi sa indusima, da li je moguće da je mala cena jedini faktor. Ja sam par puta "spasavao" takve projekte, to je bila takva katastrofa da je rađeno sve ponovo.
23. 02. 2009. | #10 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
rekao bih da se tu ne radi o Indusima generalno, nego o Indusima koju su bidovali smesno malu sumu, i koji biduju za sve redom, pa sta uspeju da odrade, odrade...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Hitno potrebna pomoc - RentACoder i placanje poreza | JustBest | e-Business | 29 | 01. 11. 2010. 06:44 |
Nekada su bili asovi a sada ih vise nema | Miloje Sekulic | Opušteno | 8 | 02. 04. 2010. 18:54 |
YUI CSS - jeste li koristili? | ivanhoe | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 5 | 28. 01. 2007. 04:18 |