|
(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Ja sam hteo da splitujem temu, ali nisam znao šta i kako da sečem pošto su prve poruke mešavina (on i off topic)... Čudo jedno
![]()
![]() |
#2 |
Python Ambassador
Master
|
![]() Ilija, mislim da ti je jednostavnije preimenovati temu tako da sadrži i informaciju o offtopic-u.
[nutty-idea]A za ubuduće ne bi bilo loše da ubacimo mogućnost definisanja dodatnih naslova tema. Tada ćemo barem znati koji su sve offtopic-i pokrenuti u temi ![]() Off Topic: Moram primetiti da smo majstori za offtopic ![]()
![]() |
#3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ajd, ajd.. podsetim se vojnickih dana i svi krenu da se bune...evo sad cu za inat da pricam samo dosadne programerske stvari :P
znaci ontopic: da bi koristio nasa slova u urlu, moraces da ih koristis i u imenima fajlova, a to je veoma problematicno jos uvek... pogotovo na hostovanim serverima... a sto se gogle-a tice, mozda on i indexira nasa slova uredno, ali od toga nema velike koristi sem ako ih ljudi ne oriste u pretragama... za latinicu koliko toliko, ali cirilicu sam siguran da malo njih koristi na google-u...
![]() |
#4 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Da, zvuči logično. Džaba ti google indeksira na ćirilici, onaj koji pretražuje mora da kuca ćirilicom (pretpostavljam). Ja ne znam ni jednog takvog.
![]() |
#5 | |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
Данило Шеган
![]() |
![]() |
#6 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Hvala: 15
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() A zar nebi u takvom slucaju bilo dobro koristiti i .htaccess i mod rewrite pa dopustiti korišćenje i urlova sa našim slovima a i bez, tako bi linkovi funkcionisali u oba slučaja.
![]()
![]() |
#7 | |
Python Ambassador
Master
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#8 |
expert
Grand Master
|
![]() u bugarskoj svi pisu na cirilici
![]() bar kad traze info na google a mod_rewrite pomaze ovde saswim dobro |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
![]() ![]() |
![]() Mislim da se mora uzeti u obzir za koga se pravi dati sajt. Recimo, ako sajt ide nemcima, nema razloga da se u url-u ne nalaze njihovi umlauti i ostalo - koliko znam, svi nemci (dobro, vecina) koriste lokalizovane tastature. To komplikuje nama ostalima, ali kad je neko od vas jos postavio query na google na nemackom?
Off Topic: Dakle, NS: Bubi Grill vs Brena (aka Dubocica) vs Plava Frajla. Stanujem minut od Bubija, u Dubocici sam jeo nebrojeno puta, a Frajla mi je jos ostala da je posetim (shame, i know ![]()
![]() |
#10 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
a mod_rewrite AFAIK koristi istu regExp biblioteku kao i perl, a ja sam imao par puta velikih problema sa UTF-8 textom i perl regExp-ima (i to su apsolutno najnemogucije greske za debug koje sam u zivotu imao...), tako da se ne bih bas usudio da to koristim...
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Naša slova i greška na sajtu | akki | Sva početnička pitanja | 20 | 08. 12. 2010. 09:26 |
nuSoap i naša slova | sinisa.medic | PHP | 1 | 20. 02. 2009. 10:14 |
UTF-8 string compare, naša slova = problem! | kovacm | PHP | 1 | 20. 09. 2008. 15:46 |
[ASP] Fckeditor i naša slova | Dachson | Sva početnička pitanja | 6 | 15. 03. 2008. 12:13 |
Regexp i naša slova | Dragan Babić | Regular expression i htaccess | 7 | 06. 09. 2006. 16:37 |