Citat:
A o cemu ti pricas, nemam pojma, i sto duze pricamo sve mi je manje jasno...
|
Pricam o tome da se ovde niko apsolutno niko nece recimo pobuniti ili traziti bolje uslove studiranja jer velika vecina nije nikada videla kako izgleda bolje. Jednostavno je svima usadjeno u glavu da je studiranje nesto jakoooo tesko i da treba da ispljujes krv dok zavrsis fakultet, tako treba...jer ako nesto nije tesko to je automatski lose... SRBIJA tm jos jednom.
Citat:
Prvo ne kapiram sta zoves "drzavni" fakulteti?
|
Zovem one univerzitete ciji je osnivac drzava. Privatni univerzitet moze da posluje po zakonu trzista i da mu niko nezameri a drzavni fakulteti su tu zbog drzavljana ove zemlje i moraju da im obezbede uslove za studiranje.
Citat:
Pa ako cemo tako ja znam slucaj devojke koja je zavrsila BK zaposlila se u Banci i kada su joju rekli sta treba da radi ona je rekla ja to necu nas su ucili da budemo menadzeri...
|
Neshvatam sta hoces da kazes?? Ja sam ti smao dao primer da se ispiti sa BK univerziteta savrseno lepo priznaju u inostranstvu. To sto da devojka koje nista naucila je njen problem jer na zapadu nece dobiti nikada posao. Vidis, ovde je sve naopako, ovde ljudi fakultet shavtaju kao nesto sto ce im automatski obezbediti posao a neshvataju da se posao obezbedjuje znanjem a ne diplomom. Diploma je samo dokaz da si ti imao prilike da sve naucis jer ona podrazumeva da si bio prisutan na nastavi i da si imao pristup informacijama koje mogu podici nivo tvog obrazovanja, na tebi je da to kroz posao dokazes.
Citat:
Meni je bitno da je priznat ali bitnije mi je da mi ti ljudi proslede znanje koje cu moci u zivotu iskoristiti...
|
Ako ti je to bitnije onda ne netrebas da ides na specijalisticke studije...imas jako mnogo literature a za te pare mozes lepo da proputujes po EU i naucis nesto konretno a ne da sedis u amfiteatru koji nema klimu i u kom ces slusati ono sto mozes da procitas u strucnoj literaturi.