|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
16. 06. 2010. | #1 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 03.05.2007
Hvala: 40
51 "Hvala" u 30 poruka
|
Individual Adsense Account Payment Na Ime Preduzeca
Pretpostavimo da imam individual adsense account (znaci ne bussines). I pretpostavimo da je payee name=Marjan D Miric. Onda na kraju pretpostavimo da ta osoba (Marjan) otvori preduzece koje se zove (onaj skraceni naziv) - Marjan D Miric. Da li u tom slucaju cek koji stize na ime Marjan D Miric moze da se unovcava na ime preduzeca Marjan D Miric?
|
16. 06. 2010. | #2 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
|
U skraćenom nazivu ćeš imati
1. Marjan D Miric d.o.o. ili 2. Agencija Marjan D Miric ili 3. STR Marjan D Miric |
16. 06. 2010. | #3 |
expert
Expert
51 "Hvala" u 30 poruka
|
Cenim misljenje ali se pitam jel to iz licnog iskustva ili prijatelj ili nesto slicno - tj koliko si siguran u to.
Zato sto upravo ispred sebe imam resenje APR-a i tu kaze(naravno nisu u pitanju tacni podaci nego samo primer ali): Puno poslovno ime preduzetnika: Marjan Miric Preduzetnik - Samostalna Agencija Za Internet Marketing - Zekapeka, Paracin Naziv:Zekapeka. Sada naravno raspitao sam se u bankama i oni kazu da treba samo da pise taj naziv=Zekapeka i adresa firme i da je to njima dovoljno informacija za cek. Ali ja pitam zato sto je mozda neko imao konkretna iskustva sa ovim. |
16. 06. 2010. | #4 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
|
U svakom slučaju ti na skraćenom imenu ne piše lično ime i prezime.
Ako unovčavaš čekove na takav način moraš izdavati i fakturu kojom pokrivaš priliv novca... tako je po zakonu. Ti možeš raditi drugačije i verovatno ćeš sa čekovima proći kako su ti u banci rekli ali imaj na umu da već godinama u nazad postoji objedinjena evidencija svih pravnih i fizičkih lica na nivou države i ako te kojim slučajem pozovu iz poreske uprave grdno ćeš se namučiti da im objasniš odakle su ti te pare i zašto nisi platio porez na zaradu iz inostranstva, zašto nisi izdao fakturu i zašto nisi prijavio porez na ukupan iznos godišnjeg prihoda... Ako mene pitaš, ja se ne bih igrao na taj način. |
16. 06. 2010. | #5 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 16.09.2007
Hvala: 0
8 "Hvala" u 4 poruka
|
Zasto bi se petljao sa tim kad mozes da legalno otvoris adsense business account na preduzece i da ti cekovi stizu najnormalnije.
|
16. 06. 2010. | #6 |
expert
Expert
51 "Hvala" u 30 poruka
|
Zato sto mi je ovako mnogo lakse + vec preko 36 sati cekam da me prime u adsense kao bussines account. Vrlo je mala verovatnoca da ce da me prime - imam jos resenja ali mislim da mi je lakse da se petljam sa nasom poreskom upravom nego sa google-om.
Poslednja izmena od buksula : 16. 06. 2010. u 18:58. |
16. 06. 2010. | #7 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Ja ne razumem koji je tvoj problem?! U AdSense uneseš da ti čekovi stižu na Agencija Zekapeka i to je to....
|
16. 06. 2010. | #8 | |
expert
Expert
51 "Hvala" u 30 poruka
|
Citat:
Mislis da se razlikuje procedura na koji google isplacuje cekove za pravna i za fizicka lica. A sto je problem da im objasnim odakle mi pare ako imam uredno sve fakture invoice-e i kopije cekova. + I porez sam naravno platio i to je porez na ime firme -tj na ime na koje su cekovi i poslati. Znaci tu je jedini problem ako se razlikuje procedura isplate cekova za pravna i za fizicka lica koji radi google - tj citybank. Da u banci su mi rekli da treba da izdajem fakturu i invoice i sve to - jos ne znam kako to da uradim ali znam da to ne bi trebalo da bude problem. |
|
16. 06. 2010. | #9 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
jel moze postojeci adsense account da se prebaci na bussiness, i kako?
imao sam prvo licni adsense nalog, na moje ime i prezime. zatim sam samo promenio to 'ime' i stavio naziv agencije... u procredit banci mi bez problema unovce te chekove - naravno na devizni racun moje agencije [izdam normalno fiktivnu fakturu Googlu]. krshim li neki pravilnik/zakon time sto taj adsense nalog nije bussiness? ja uopste ne vidim gde ja u adsense accountu mogu da vidim/promenim vrstu mog accounta. teshi me jedino pretpostavka da mi banka ne bi ni unovcila te chekove da je nesto tu naopako. |
16. 06. 2010. | #10 | |
expert
Expert
51 "Hvala" u 30 poruka
|
Citat:
Problem je sto je adsense account individual a ne bussines (i znaci u taj individual sam uneo naziv agencija zekapeka) i ko sto sam reko gore nisam siguran da li postoji ikakva razlika izmedju nacine isplate (znaci od google citibank-e pa sve do nase do banke u kojoj sam otvorio racun na ime firme) individual i bussines adsense cekova. Mada izgled individual cekovi su u dlaku isti kao i bussines. Da li npr ti imas individual account u koji si ubacio ime firme i novac dobijas bez ikakvih problema isto pitanje i za sve ostale voljne da odgovore. |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
M-payment | Miljana | e-Business | 22 | 07. 03. 2011. 11:19 |
OffShore Banking Account za Unovcavanje Adsense I Affiliate Cekova | buksula | e-Business | 10 | 03. 03. 2010. 03:01 |
Koji "Payment Gateway to accept online payment"? | raindog | e-Business | 3 | 03. 09. 2009. 22:49 |
AdSense account issue | Milan S. aka Morlak | Marketing i SEO | 7 | 07. 12. 2007. 21:22 |
m payment | dark_mark | e-Business | 3 | 09. 05. 2007. 21:00 |