|
Istine i zablude Sve što ste ikada želeli da znate o ... a niste smeli da pitate, ili niste imali koga da pitate ili vas je neki "znalac" opasno slagao :) |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.06.2005
Hvala: 35
35 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() Kako je ovo cinično reći, tužno, nemam reči. I to za najveći zločin u istoriji ove planete. Procenjuje se da je u prva 4 meseca u oba grada umrlo oko 246,000 ljudi, CIVILA, žena, dece... Pa i da je nastavljen rat, pa i da je poginulo toliko Japanaca, ali to bi bili vojnici a ne deca!
Smeta samo zato što ti to radiš provokativnim tonom, a ne znam koga misliš time da isprovociraš? Srebrenica je strašan zločin, za mene najstrašniji na svetu jer su ga počinili pripadnici mog naroda, nadam se ne i moja država (što bi bilo mnogo gore), ali ko zna. Ali, ja kažem da je to zločin i osuđejem ga, svi ljudi koje poznajem osuđuju taj i svaki drugi zločin pripadnika našeg naroda, naša država je zvanično osudila taj zločin. A reci ti meni, koji svoj masovni zločin je priznala Amerika? A, ne, oni su uvek imali razlog za zločin, uvek su nekome pomagali, pa i Japancima dok su im pržili decu. Zamisli da smo mi odmah na početku rata avionima i artiljerijom (sve je ostalo kod nas, u JNA) sravnili Zagreb, pobili 100,000 civila, okončali rat i rekli "spasli smo naše vojnike i mnoge Hrvate koji bi izginuli u predstojećem ratu, opravdano je". Strašno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Damir Trninic
Expert
Datum učlanjenja: 22.04.2006
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() Kazem ja, ultra-desnicar i provokator, ali niko nece da ga banuje barem nedelju dana zbog najgore propagande.
![]() |
#3 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() @oksite: LOL Ti si toliko simpatican momak, da ja ostajem bez teksta. Hvala ti sto si me postedeo da mi objasnjavas o Kanadi, koja je moja drzava i slicne stvari.
E kada bi jos mogao da preskocis i da mi objasnjavas koja je moja politicka orijentacija bio bih zahvalan jer je isto tako bespotrebno. Koga briga.. ?? @dacha (jesi ti stvarno taj neki dacha ili jedan od ove dvojice? Ma nema veze :-) Dobro sad ima svakakvih brojeva, od-do, itd. Al ajd. Nego da vidimo: koji je tvoj plan za zavrsetak rata na Pacifiku uz manje zrtve ljudske? Da cujemo? Aj ti izvrsi invaziju Japana i pacifikuj ih uz manje zrtve. Ja sam negde citao oko 500K Amera i 1.5-2M Japanaca mrtvih. Ali evo bluz gore kaze vise: oko 1M Amera i ko zna onda koliko Japanaca? Pa sta je gore??? Vojnici vs civili? Rekoh, u Tokiju je vec 300K bilo mrtvih. Mislis da su to bili ko vojnici? Pa koliko bi bilo jos da se nastavilo tih 3 ili 5 godina? A i to "vojnici" --- pa to su bili civili juce, neko im obukao uniformu. Pa sad mogu da ginu ladno a? I zasto? Zato sto neko nece da se preda iako je rat vec izgubljen fakat, sram ga od cara? :-) Dakle? Da cujem taj alternativni plan? Citat:
A cekaj, mislim Japan je napao mnoge zemlje pa i SAD posle. To je poznato. Nisam siguran kako je Zagreb .. Beograd? Gde i kada? O kom periodu pricas, mada mi se cini da pricas o 90im jer kazes sve oruzje JNA ostalo kod nas? Drugo.. problem sa Japancima je MALCICE drugaciji. Oni se nisu predavali. Niti su u svojoj istoriji imali neprijateljsku vojsku na teritoriji onih glavnih ostrva, cini mi se. Tako da je to bilo auuu. Vec su bili obucavali decu da se zalecu ispod tenkova sa bombama. Jesi li cuo za kamikaze? To je bila malo drugacija banda od ove ovamo. A Hrvati, Nemci, Srbi, Rusi, Italijani, Ameri, Francuzi.. to se predaje kad je situacija izgubljena. Imaju toliko u glavi svi. Pa se predas, pa sta ti bude posle, mozda ostanes ziv, bar ima neke sanse.
![]() |
![]() |
#4 | ||
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.06.2005
Hvala: 35
35 "Hvala" u 30 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() To što ti misliš da znaš kakav bi bio završetak rata da nije bilo atomske bombe samo govori koliko si pristrasan. Te procene o broju mogućih žrtava i sl. informacije, to su uglavnom igrarije koje amerikanci stalno koriste kao opravdanje za svoja (ne)dela. Procene i "informacije" su bile da Irak ima svakakvo oružje za masovno uništenje, hemijsko, biološko, da je atomsko skoro gotovo, a onda je ispalo - nema ničega. Ali, nije ni bitno, cilj je postignut, Irak okupiran, pozicije za poslove obnove i eksploataciju nafte zauzete i vreme je za povlačenje - sad anti-ratni pokreti mogu da dobiju prostora, da se dozvoli promena mišljenja javnog mnjenja... Kako je mogao da se okonča II svetski rat? Pa, recimo, ja bih im ponudio da kapituliraju, da raspuste vojsku i snose posledice (ratna otšteta), a da se rat završi bez daljih žrtava na obe strane i da Japan ne bude okupiran. Japan bi prihvatio časno povlačenje i eto, spasili bi stotine hiljada nedužnih ljudi, desetine budućih generacija od posledica, a rat bi bio završen. Ali ne, Amerikanci su imali sasvim druge ciljeve - da okupiraju Japan i zauzmu strateški položaj u odnosu na Ruse, da isprobaju atomsku bombu i da stave svima (Rusima) do znanja da su oni najjača sila na planeti. A evo još nekih mišljenja: Citat:
Poslednja izmena od dacha : 10. 08. 2010. u 02:58. |
||
![]() |
![]() |
"Hvala" dacha za poruku: |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Google pozicioniranje, zasto kasni? | marijano | Marketing i SEO | 22 | 12. 11. 2008. 01:17 |
Ima li neko ideju zasto se ovo desilo? | Peca | Marketing i SEO | 3 | 07. 09. 2007. 16:41 |
Zasto mi se poruka brise? | NYCWalker | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 0 | 02. 01. 2007. 18:16 |
Da li ovo moze?!? a i ako moze kako?!? | LiquidBrain | PHP | 16 | 22. 09. 2006. 14:55 |
google - kako zasto ??? | ivanhoe | Marketing i SEO | 0 | 23. 12. 2005. 04:36 |