10. 08. 2010. | #1 |
profesionalac
Qualified
|
WAMP ne pikazuje PHP stranice
Imam instaliran WAMP na računaru i on radi sasvim OK. Kada ubacim neki CMS ili neki forum, bez većih problema ga instaliram i radim.
Međutim sad sam počeo da vežbam malo izradu PHP stranica i dolazi do problema. U pitanju je jednostavan kod, i u lokalu ne radi. Međutim kad ga prebacim na server, radi bez problema. Kôd:
<h3> Welcome</h3> <?php echo "<p>Some dynamic output here</p>"; ?> <p>Some static outpu here</p> <h3>Welcome!</h3> <?php print "<p>This is a PHP example.</p>"; ?> <p>Some static information found here...</p> http://poljoinfo.com/test.php E sad, probao sam ja dosta toga da sredim, tipa firewall, i neko podešavanje kongiguracije, ali nisam uspeo da nateram da se ta stranica prikaže u lokalu uz pomoć WAMP-a.
10. 08. 2010. | #2 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 30.01.2009
Hvala: 15
16 "Hvala" u 11 poruka
|
Ne znam da li wamp moze da prikazuje status porta, da li je zauzet ili ne, xampp moze. Uglavnom, ako ti je ukljucen skype ili nesto sto zauzima port 80 apache ti ne radi. Probaj poiskljucivati sve chat programe i slicno, ili stavi xampp pa ce ti odmah reci da li je zauzet ili ne.
|
10. 08. 2010. | #3 |
profesionalac
Qualified
|
Uglavnom mi radi Pidgin, ali ni sa njegovim gašenjem nisam postigao da proradi stranica na kompjuteru u lokalu.
10. 08. 2010. | #4 |
novi član
Datum učlanjenja: 10.08.2010
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
A reci mi, u kom smislu ne radi?
Prijavljuje error? Ne prikazuje nista osim bele strane? Elaboriraj |
10. 08. 2010. | #5 | |
profesionalac
Qualified
|
Ispisuje sledeću grešku.
Citat:
10. 08. 2010. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
radi ti wamp, nego ne moze da nadje taj fajl.. jesi siguran da taj test.php fajl postoji u webroot-u ?
11. 08. 2010. | #8 |
profesionalac
Qualified
|
Kako da do]em do ovoga, to nisam probao.
11. 08. 2010. | #9 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
^^ ako server ne pronadje skriptu, nebitno je da li je ukljucen prikaz gresaka u php-u (ako si na to mislio)...
pogledaj apache error_log eventualno za neko objasnjenje, ali ta greska (404 Not found) skoro sigurno znaci da Apache trazi fajl na drugom mestu od onog gde si ga ti stavio. Proveri putanje za virtuelne hostove, ako ih koristis.
11. 08. 2010. | #10 |
profesionalac
Qualified
|
Što se tiče putanje, uspevam da pokrenem instalacije za CMS ili neke forume bez problema, inače je sve smešteno u folder WWW.
Pogledaću još te erroe logove
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Fejsbuk fan stranice | Vlado_V_km | Sva početnička pitanja | 3 | 16. 07. 2010. 16:34 |
IE lose otvara stranice | marijano | Web design, Layout, User Interface | 0 | 22. 12. 2009. 13:42 |
Apache (wamp) ne vidi .css fajlove | Misko | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 6 | 09. 04. 2008. 21:43 |
Futer u dnu stranice | Ivan | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 4 | 25. 01. 2008. 13:41 |
Stampanje stranice | [nq] | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 14 | 30. 09. 2006. 22:54 |