|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() @dusane: da bi mogao da potpise zvanicni projekat inzenjer mora da ima licencu koju izdaje Inzenjerska komora valjda. To vazi za svaki tip projekta (zgradu, grejanje, elektricne instalacije, pa i LAN mrezu). To je uobicajena stvar regulisana zakonom.
@metaphysic: najbolje da se raspitas po vecim firmama koje rade mreze, tipa Sage, da li ima neko zainteresovan da samo proveri taj projekat i stavi potpis. Ili mozes da pitas u RCUB-u, oni sigurno imaju nekog sa licencom i rade projekte, samo ne verujem da su bas jeftini.
![]() |
#2 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 09.04.2009
Hvala: 80
72 "Hvala" u 46 poruka
![]() |
![]() Hvala obojici, iskreno i ja sam prvi put cuo,
razgovarao sam licno sa savetnikom ministra za tehnologije, nadleznog ministarstva i on mi je rekao da kada drzava nekog angazuje da projektuje/izradi LAN mrezu, logicno je da posao moze da dobije samo lice koje ima licencu drzave, a ne neko sa XY licencom tj potvrdom da lice zna taj posao rekoh , dobro. Mreza jeste mala i nezahtevna, ali je projekat ipak potreban, imate 5-6 kancelarija, pa bi na tlocrtu zgrade trebali oznaciti bar gde ce da stoji Rack orman, a obavezan je i po procedurama koliko znam i ja sam mislio da samo neko pregleda i overi ili sta vec, u "projektu" imam slike> raspored prostorija, raspored uredjaja, sematski prikaz veza itd opis> zahtevi i ciljevi, potrebna oprema, potrebano vreme, standardi umrezavanja, opis rada, nomenklatura povezivanja itd nadam se da tako izgleda i "projekat sa licencom" |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Mislim da projekat sa licencom mora imati i rezultate mjerenja same mreže specijalizovanom opremom a ne samo potpis nekoga sa licencom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Oglasavacke mreze i XML format | MorenoArdohain | e-Business | 1 | 22. 07. 2010. 01:41 |
PHP PROGRAMER/PROJEKTANT - Raiffeisen Bank | BluesRocker | Poslovne ponude i zapošljavanje | 25 | 25. 01. 2007. 11:17 |
Otvorene mreze | Dragan Babić | Opušteno | 20 | 16. 07. 2006. 22:06 |