|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 | |
član
Certified
Datum učlanjenja: 30.12.2005
Hvala: 5
2 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
novi član
Datum učlanjenja: 13.08.2010
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() Citat:
ovaj vid dostave funkcionise vec od 16. juna 2010 i ja sam vec jednu fakturu "dostavio preko to aplikacije". Sad pre par minuta sam nazavao Devizni inspektorat za svaki slucaj i covek koji se javio potvrdio je da ovo funkcionise i da se greska potkrala oko datuma. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
![]() ![]() |
![]() Gde smo sada? Mislim da od toga treba početi.
Da li je danas, u Srbiji, kao sitan preduzetnik moguće razviti e-shop za npr prodaju neke robe i tu robu naplaćivati sa kartice a isporuku vršiti poštom u zemlju ili inostranstvo? Da li moguce privredno društvo legalno u Srbiji koristi usluge kompanija poput 2checkout za prodaju robe u Srbiji? Šta su prepreke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() Citat:
Kada kažeš mali preduzetnik, to ne znači da je mali preduzetnik nesposoban. Naprotiv, e-trgovina omogućava malim i fleksibilnim kompanijama učešće na tržištima koja im ranije nisu bila dostupna. Time koncept e-trgovine dovodi do pomeraja barijera sa finansijskih na know-how što defakto ugrožava kompanije tipa "cigla i malter". Kako je Srbija tržište na kome dominiraju monopoli, oligopoli i kartel udruživanja, postavlja se pitanje zašto bi domaćim finansijskim moćnicima bilo u interesu uvođenje e-tgovine kada njihove kompanije ne poseduju odlike za uspešno učešće u e-trgovini? NIti imaju know-how, niti imaju adekvatne ljudske resurse niti u njihovim sistemima postoji volja za tržišnom transformacijom. Zato je većina učesnika na ovom forumu nezadovoljna trenutnim stanjem koje će se promeniti u skladu sa poslovnom pitalicom "Kada ćete prestati da vodite ljubav sa gorilom od 100 kila?" Pa tek onda kada gorila to odluči! @Markok tvoj post sam iskoristio da bih obrazložio ranije kvazi pozitivističke stavove, prepune neutemeljenog optimizma, protkane dobrim namerama a koje nisi ti ostavio ![]() p.s. nešto ođe nema "treba da" i sličnih konstrukcija, zar ne? Poslednja izmena od vidak : 20. 09. 2010. u 20:43. |
|
![]() |
![]() |
2 članova zahvaljuje vidak za poruku: |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Mapiranje prepreka za razvoj e-trgovine | smarkovic | e-Business | 31 | 10. 11. 2013. 06:49 |
Mapiranje dugmića na YT kanalu | pcigre | Marketing i SEO | 0 | 09. 07. 2008. 14:33 |
Ip geo mapiranje po gradovima?!? | LiquidBrain | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 13 | 04. 04. 2008. 16:51 |
[komentari] cavz.com | Dzordz | Web site, dizajn i multimedia | 11 | 19. 06. 2007. 21:40 |