DevProTalk

Forumi IT profesionalaca
web development, web design, e-business, SEO


Idite nazad   DevProTalk > Web development i web aplikacije > PHP
Beach Wedding Dresses - Looking for the Wedding Dress? Here, 1dress.co.uk stunning collection of beach wedding dresses is just what you are looking for.
charles wang

PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR

Odgovori
 
Alati teme Način prikaza
Staro 07. 11. 2010.   #11
slavkan
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 30.08.2010
Poruke: 200
Hvala: 10
454 "Hvala" u 13 poruka
slavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished road
Default

Ljudi resio sam problem a evo i kako, upit sam napisao ovako:

Kôd:
$insert = ("INSERT INTO DIPLOMCI  (TIP,IME,PREZIME,ADRESA,EMAIL,KOR_IME,SIFRA,STATUS,DATUM_REG,ACTIVACTIONKEY,AKTIVIRAN) 
				VALUES ('$tip','$ime','$prezime','$adresa','$email','$korime','$password', '$status','$datumreg','$activactionkey','1')") or die(mysql_error()); 
				$add_member = mysql_query($insert);
                                
					if($add_member==1)
					{
						$forma = "<h2>Uspjesno ste registrovali diplomca</h2><p>Popunite i ostale podatke o diplomcu</a>.</p> ";
A dok sam pokusavao razne kombinacije navodnika velikih i maliih slova skontam da mi se ipak u bazu upisuje ovo iz forme ali obavestenje ne dolazi i onda uocim da sam i ovde pogresio:

Kôd:
if($add_member)
sto ne moze da stoji i postavim pravilno uslov i prodje. Hvala vam na angazovanju.
slavkan je offline   Odgovorite uz citat
Staro 07. 11. 2010.   #12
vidak
Banned
Expert
 
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Poruke: 458
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
vidak is on a distinguished road
Default

Kôd:
if($add_member)
sto ne moze da stoji i postavim pravilno uslov i prodje. Hvala vam na angazovanju.[/quote]

Isto kao i kod pitanja sa kalendarom

http://php.net/manual/en/function.mysql-query.php

Pročitaj detaljnije uputstvo za svaku funkciju a ovim što si napisao pobio si tvrdnju da ti u lokalu radi OK a na serveru ne.
vidak je offline   Odgovorite uz citat
Staro 07. 11. 2010.   #13
slavkan
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 30.08.2010
Poruke: 200
Hvala: 10
454 "Hvala" u 13 poruka
slavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished road
Default

Heheheheh, ne znam kako da te ubedim ali stvarno ti kazem da bukvalno stoji
tako u lokalu:

Kôd:
if($add_member)
Ako hoces poslacu ti celu ovu stranicu gde je registracija, ti napravi tabelu u bazi pokreni to sve na wamp serveru 2.0h pa se uveri. Ne kazem ja da je ovo ispravno ali kazem ti da se skript izvrsi, da dobijem zapis u bazi. E sad kako ova if naredba uspije da razresi "uslov koga nema" ja ne znam. Ne znam sto bih pricao neistine kad je stvarno tako. A za kalendar, ja ti opet kazem u Download ne vidim nigde link za download kalendara.
slavkan je offline   Odgovorite uz citat
Staro 07. 11. 2010.   #14
vidak
Banned
Expert
 
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Poruke: 458
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
vidak is on a distinguished road
Default

Ok, ajmo 'vako... kakva je razlika između if($add_member) i if($add_member==1) ?

.. ođe http://php.net/manual/en/function.mysql-query.php piše da mysql_query za INSERT vraća TRUE ili FALSE ...
vidak je offline   Odgovorite uz citat
Staro 07. 11. 2010.   #15
pecili
član
Certified
 
Datum učlanjenja: 30.07.2010
Poruke: 61
Hvala: 3
4 "Hvala" u 3 poruka
pecili is on a distinguished road
Default

mozda ti je ovo bolje resenje za mail

Kôd:
$subject = "Potvrdite vasu registraciju";
$body ='
<html>
<head>
<style>
{
background-position: top;
background-color: #ffffff;
margin-left:  2em;
margin-top: 1em;
letter-spacing:1px;
font-family: "trebuchet ms";
font-size:   11pt;
font-weight:bold ;
color:#55555;
}
h2{
color:#669E96;
}
a{
color:#0000CC;
}
</style>
</head>
<body> 
';
$headers='MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html;charset=utf-8' . "\r\n";
$headers .= "From: cc@cc.com" . "\r\n";
$message = "<h2>Dobrodosli na nas sajt!</h2>Vi ili neko drugi koristi ovu email adresu da se registruje. 
Mozete se registrovati klikom na sljedeci <a href=\"http://www.mojsajt.info/act.php?activactionkey=$activactionkey\">Link</a>.<br>
Ako ste ovaj mail dobili greskom ignorisite ga i bicete automatski izbrisani sa liste.<br>
Ukoliko je link neaktivan bla, bla http://www.mojsajt.info/act.php?activactionkey=$activactionkey<br><br><i><u>mojsajt.info</u></i><br>";
$body = $body . $message;
mail ($email, $subject, $body, $headers);
pecili je offline   Odgovorite uz citat
Staro 07. 11. 2010.   #16
slavkan
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 30.08.2010
Poruke: 200
Hvala: 10
454 "Hvala" u 13 poruka
slavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished road
Default

Citat:
Originalno napisao vidak Pogledajte poruku
Ok, ajmo 'vako... kakva je razlika između if($add_member) i if($add_member==1) ?

.. ođe http://php.net/manual/en/function.mysql-query.php piše da mysql_query za INSERT vraća TRUE ili FALSE ...
Pa moram nekako da ispitam sta je funkcija vratila zato uporedjivam sa 1 a mogao sam i sa 0 ne znam sta znaci if petlja ako nema uslov.
slavkan je offline   Odgovorite uz citat
Staro 07. 11. 2010.   #17
vidak
Banned
Expert
 
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Poruke: 458
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
vidak is on a distinguished road
Default

pa vidi ...
if($add_member) i if($add_member==1) je jedno te isto.
if($add_member) i if($add_member===1) nije jedno te isto
a if($add_member=1) je česta greška. zato se preporučuje if(1==$add_member) jer tada izbacuje grešku.

if nije petlja. if je uslov, while je petlja.

... samo strpljenja, ispetljačeš se vremenom

kada fajlove prebaciš na server, server je po defaultu podešen da ne prikazuje greške u skripti pa je potrebno uključiti prikaz grešaka dok testiraš sajt. Kada krene u produkciju to se mora isključiti...

ini_set('error_reporting', E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_starup_errors', 1);
vidak je offline   Odgovorite uz citat
Staro 07. 11. 2010.   #18
slavkan
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 30.08.2010
Poruke: 200
Hvala: 10
454 "Hvala" u 13 poruka
slavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished road
Default

Citat:
Originalno napisao slavkan Pogledajte poruku
Pa moram nekako da ispitam sta je funkcija vratila zato uporedjivam sa 1 a mogao sam i sa 0 ne znam sta znaci if petlja ako nema uslov.
E pa sad si me zapetljao momacki alal ti vera. Za if petlju se ne moze nikako reci da je petlja ali dobro ja priznam odvalu.
Lepo si ovo objasnio, a onda da li je moguce ovo sto sam ja rekao da u lokalu radi, a da na serveru nece da prodje? :P
slavkan je offline   Odgovorite uz citat
Staro 07. 11. 2010.   #19
vidak
Banned
Expert
 
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Poruke: 458
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
vidak is on a distinguished road
Default

a šta ti tačno ne prođe?
ne upiše u bazu?
ne prikaže poruku nakon upisa t.j. dobiješ beli screen?
da li si 100% siguran da su parametri za pristub bazi OK. Ako nisi, pokušaj da nešto izčitaš iz baze.

probaj da nakon $add_member = mysql_query($insert);
die($add_member.""); // ovo ."" je da integer pretvori u string i ispiše ga pa ćeš videti da li vraća 1 ili 0 t.j TRUE ili FALSE

Probaj celu skriptu malo da reorganizuješ. Zgodno je na početku skripte da imaš sve ono što kod upisa u bazu a tek nakon toga da uradiš ubacivanje forme u promenjivu a ako tako podesiš, onda i ne moraš da ubaviš HTML u promenjivu već možeš samo da završiš ?> i nastaviš HTML a ako ti negde traba da u HTML ubaciš $var onda <?php echo $var; ?>.
Tako ćeš imati bolji pregled skripte pa ćeš i lakše da logički kačiš gde je greška, mada nije pogrešno ni kako si sada postavio....

... ali pre ili kasnije svima nama se pojave gremlini u programu....eeeee... zbog nekog zareza ili ; pogubi se dosta vremena...
vidak je offline   Odgovorite uz citat
Staro 08. 11. 2010.   #20
slavkan
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 30.08.2010
Poruke: 200
Hvala: 10
454 "Hvala" u 13 poruka
slavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished road
Default

Pa sad sve radi ok kako sam zelio. Objasnio sam gore iznad kakve greske su se javljale i kazem ti sta sam promenio i eto proradilo je. Takodje sve dok u onoj "if petlji" (hahah) $add_member nisam izjednacio sa 1 nisam dobijao ovo obavestenje da sam uspesno registrovao diplomca ali podaci su se upisivali u bazu. No dobro ovo sad radi i nema potrebe vise trositi vreme na ovo. Hvala jos jednom i pozdrav
slavkan je offline   Odgovorite uz citat
Odgovori


Alati teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Možete ne započinjati nove teme
Možete ne slati odgovore
Možete ne slati priloge
Možete ne izmeniti svoje poruke
vB kôd je Uključen
Smajliji su Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kôd je Isključen
Pogledajte forum

Slične teme
Tema Početna poruka teme Forum Odgovori Poslednja poruka
No input file specified greska sa php5 kao cgi na apache 2.2 (mod_rewrite) robi-bobi Web aplikacije, web servisi i software 2 18. 03. 2010. 16:34
Greska ja ili go-daddy bale Web Hosting, web serveri i operativni sistemi 6 25. 11. 2009. 15:48
Javlja mi se 406 greska kod otvaranja jednog fajla jovica888 Sva početnička pitanja 10 27. 03. 2009. 18:27
Greska kod kratkog URL-a sa nasim slovima robi-bobi Obaveštenja, predlozi i pitanja 4 06. 02. 2007. 14:43


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 13:16.


Blogodak - Domaci blogovi na jednom mestu Caught in a web - web dev blog
Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.