|
Obaveštenja, predlozi i pitanja Sve što može biti važno u vezi foruma |
|
Alati teme | Način prikaza |
10. 11. 2010. | #11 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Cim pronadjem gde je to u lang fajlu dodacemo za site: .devprotalk.com
10. 11. 2010. | #12 | |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Citat:
1) Da li smo sigurni da bi se baza zakucala sa količinom postova na DPT-u i 2) ako "da", da li je moguće izbeći ORDER ako je broj rezultata preveliki? Možda zvuči kao da isterujem mak na konac, ali mislim da je pretraga jedna od osnovnih funkcionalnosti forumskog softvera i mislim da mora da bude dobra (a posebno ako je komercijalni softver). A i meni se desilo par puta da mi DPT iznapušava search.
10. 11. 2010. | #13 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
^ sve prema zaslugama
Kada pričate o funkcionalnosti foruma, trebalo bi da koristite reč vbulletin umesto DPT Nisam ga ja pis'o
10. 11. 2010. | #15 |
Иван Бишевац
Qualified
|
Можда би проблем могао да се реши додатним подешавањима. Рецимо стави се у бази лимит на крају упита на одређени број. И онда рецимо појави ми се првих 5 страница са темама, а кад дођем до 5 странице стави се линк до потпуне претраге (ако неко међу тих 5 страница са темама није нашао оно што га занима, што је мало вероватно).
|
10. 11. 2010. | #16 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
nece to da radi, order by se radi pre limita...
a i besmislica je da blues i nixa sednu da prepravljaju upite po vbulletinu, sve i da su toliko zaludni, sta da rade kad izadje update? ja kad mi nesto treba odem na google, lepo site:devprotalk.com i sve se nadje (ionako google mnogo bolje nadje stvari nego ugradjeni search u vB)
10. 11. 2010. | #17 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
^ Ne treba da sednu da prepravljaju upite po VB-u, već npr samo da probaju kako bi se ponašao kad se limit promeni sa 4 na 3, na primer. Ja lično ne volim da koristim Google za takve pretrage jer mislim da ugrađeni search mora bolje da funkcioniše nego Google-ov (banalan primer bilo bi rankiranje poruka u rezultatima po "zahvalnicama"), a drugo, ko mi garantuje da Guglov indeks sadrži svaku poruku sa DPT-a?
10. 11. 2010. | #18 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
dzaba sto bi trebalo, slazem se da bi, ali google ima mnogo pametniji algoritam rangiranja i nije mi se do sad desilo nikad da mi neki forum vrati bolju pretragu od googla.. a i svi znamo da su forumi uglavnom krsh kodirani...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Препорука вордпрес теме за музички сајт | biske | Web aplikacije, web servisi i software | 6 | 14. 01. 2011. 05:19 |
Како почети са учењем jQuery? | biske | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 9 | 18. 10. 2010. 16:05 |
Домен стоји, скоро да хвата прашину | urke | Istine i zablude | 2 | 27. 08. 2010. 13:28 |
„извин’те јел’сте ви прочитали мој упит?“ | metaphysic | Opušteno | 1 | 03. 08. 2010. 10:54 |
Како помоћу Php-а генерисати Rdf фајл | Miroslav | PHP | 3 | 30. 09. 2008. 10:03 |