e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Ivane: to za dovodjenje dece mora da je regulisano zakonom ili uredbom inace ne mogu da ti zabrane da uvedes dete, jer inace to onda takodje jeste diskriminacija, zar ne?
A to sto je nesto dobrovoljno ne znaci da je legalno. Npr. ljudi uglavnom dobrovoljno pristaju na nesto sto se kasnije ispostavi da je prevara. Ali zakon poznaje krivicno delo prevare i nema price o tome da ces na sudu da se izvuces - pa on je pristao dobrovoljno.. Ne moze ni bilo ko da radi npr. neku operacuju, samo zato sto je ovaj pristao dobrovoljno.. P.S. Mislim da razumemo svi zasto Limundo to radi, ne kazem da oni to rade iz losih namera, naprotiv. Mozda jeste sve kako treba i to je onda win-win za sve.
![]() |
#2 |
Damir Trninic
Expert
Datum učlanjenja: 22.04.2006
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() Kao laik, pretpostavljam da Limundo ne krsi zakon kada trazi kopiju licne karte prilikom registracije.
Kao poznavalac ovog drugog dela, skoro 100% sam siguran da ne bi prosli proveru Poverenika, kao sto ne bi proslo skoro nijedno drugo privredno drustvo ili organ drzavne uprave ili lokalne samouprave. A kada se ovaj drugi deo bude shvatio ozbiljno i primenjivao dosledno, onda cemo imati i zakone kao u Francuskoj, kao sto je napisao ivanhoe. Onda moja lozinka moze da pise i na cirilici i na latinici, bez hashovanja, i bicu mirniji nego sto sam sada. Mada se ni sada ne brinem oko te licne karte ![]() PS: Pade mi na pamet jedna druga stvar, kako se odbraniti od budala koje te fotkaju gde stignu i bez tvog pristanka. Pretproslu subotu u Seceru, lik 'ladno sa profi aparatom, u po noci, krece da slika, a da ne pita. Sledeci put bijem, neka mu onda drugari na Fejsu prave grupu podrske.
dooConsult Poslednja izmena od oksite : 10. 04. 2011. u 22:58. Razlog: Zeznuo sam se za datum, nije petak, nego subota. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Evo, mislim da je OK prikupljanje licnih podataka uz pristanak (ne znam bas da li ima razlike ako se bas uzima fotokopija zvanicnog dokumenta):
Citat:
![]() |
![]() |
#4 | |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Off Topic: Citat:
![]()
![]() |
"Hvala" 3banchi za poruku: |
![]() |
#5 | |
Damir Trninic
Expert
Datum učlanjenja: 22.04.2006
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
![]() |
![]() Citat:
EDIT: Mozda je trik u koli? Posto ceo klub radi pivo i rakiju, dodjem mu kao vanzemaljac bez "bambija" u jednoj i cigare u drugoj ruci?
dooConsult Poslednja izmena od oksite : 10. 04. 2011. u 23:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() @ivanhoe
Limundo nigde ne obaveštava korisnika da se pri registraciji traži skenirana fotokopija ličnih dokumenata. To se saznaje tek kada si im već ostavio sve podatke u prethodnim koracima registracije. Jel to u redu i jel to po zakonu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Po kom zakonu? Valjda ti treba da nađeš član zakona po kom to nije u redu pa onda da dramiš o zakonima a ne obratno? Dokazuje se krivica a ne nevinost. Poslednja izmena od mileusna : 11. 04. 2011. u 00:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Znači onda nije Win-Win, kako ovde neki tvrde.
Ja sam to nazvao dovođenjem u zabludu, i o tome sigurno postoji zakon. U uslovima korišćenja piše jedno, a oni sprovode drugo. Poslednja izmena od Gargoyle : 11. 04. 2011. u 00:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|