![]() |
#31 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Hteo sam da kažem da na kraju dana to što nam Google i ostala braća daju mogućnost da koristimo alate ne znači da oni nemaju dobru ideju kako da srede svoje servise pomoću njih.
Ja sam se smrzo kada sam na google maps pritisnuo locate me ( desktop verzija ) i on me ne pronašao uz grešku od 10 metra ... Brand new world ![]()
![]() |
#32 |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Apple has finally commented....
... The software update, expected to be available "sometime in the next few weeks," will reduce the size of the location database cached on the iPhone, will stop backing up the cache to people's computers, and will delete this cache entirely when Location Services is turned off.
![]() |
#34 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Off Topic: Brza hrana ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
![]() ![]() |
![]() Windows Phone 7, supported by manufacturers including Dell, HTC, LG, Nokia, and Samsung, transmits to Microsoft a miniature data dump including a unique device ID, details about nearby Wi-Fi networks, and the phone's GPS-derived exact latitude and longitude.
A Microsoft representative was not immediately able to answer questions that CNET posed this afternoon, including how long the location histories are stored and how frequently the phone's coordinates are transmitted over the Internet. a eplov odgovor je najjaci... ok, prestacemo da kesiramo na uredjaju i problem resen ![]() Poslednja izmena od xippi : 28. 04. 2011. u 08:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() ^Pa u biti jeste.. Ne znam što je problem ako su poslati podaci anonimni i može da se isključi?
![]() |
#37 |
xippster
Master
138 "Hvala" u 84 poruka
![]() ![]() |
![]() pa nista nije problem, ali recimo na androidu taj podatak nije vise anoniman prvi put kada se ulogujes na gmail
![]() naravoucenije: ne moz' pravit gmail killer sa androidom u dzepu i ostavi svoj iphone kuci kad ides da varas zenu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Ne znam baš da je to tako kako ti kažeš. Mislim da grešiš.
Ne vidim kako bi logovanje na gmail te podatke učinilo da nisu anonimni. Ako su poslati podaci anonimni, onda nema mogućnosti da Google (Apple, MS) dovede u vezu te podatke sa korisnikom/telefonom, itd.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 28. 04. 2011. u 16:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
xippster
Master
138 "Hvala" u 84 poruka
![]() ![]() |
![]() pa kako ne? logovanjem na bilo koji servis si vezao svoj ident sa svim ostalim sto si vec ostavio kod njih. sa eplom potpises i ugovor na ime i prezime
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Pa podaci koje telefon šalje su *anonimni*. Znači ne ide uz te podatke i informacija o korisniku ili telefonu. Inače nije anonimno.
Tvoj telefon npr. šalje podatak da je na toj i toj lokaciji (latitude/longitude) "video" 3 WiFi mreže u krugu od 50m, itd. I to ide u Google. Ali nigde ne piše koji korisnik i koji telefon je poslao te informacije.
![]() |
|
|