|
Domain Name Service (DNS) Sva pitanja vezana za DNS servere i domene |
|
Alati teme | Način prikaza |
20. 05. 2011. | #1 |
Domagoj Horvat
Expert
|
remote desktop bez port forwarda na routeru
Pozdrav svima i nadam se da sam ovo smjestio na pravo mjesto. Ako nisam, molim moderatora da premjesti na prikladnije.
Imam zahtjev klijenta da desktop aplikaciji koju razvijam moze pristupiti sa udaljene lokacije. Komp na kojem ce aplikacija biti instalirana je unutar njegovog LANa u uredu. Idealan odabir za samog klijenta bi bio Remote Desktop. Ono sto sam do sad shvatio od kolege googleta, klasican scenarij jest: potreban je nekakav dynamic dns koji ce u svakom trenu znati IP adresu routera. Pored toga, trebalo bi na routeru podesiti port forwarding tako da requesti zavrse na pravoj masini unutar LANa + na toj masini treba podesiti firewall. Ono sto bih ja volio izbjeci jest port forwarding na routeru. U samu aplikaciju bih ugradio rutinu koja bi javljala serveru svoju trenutnu adresu. S druge strane, na serveru bih imao rutinu koja bi vodila trenutne IP adrese svih instalacija koje imam okolo. E sad, ono sto ne znam jest kako sloziti da to radi automatski bez da diram router. Situacija je zapravo identicna kao sto radi npr. MSN, Skype i slicni. Vidim da se tu spominje UPnP, ali jednostavno ne znam o tome dovoljno. Dakle, sta ja trebam iz aplikacije javit svojoj dns rutini na serveru i koji je neki scenarij za ovaj slucaj da to radi bez pipkanja routera? Nadam se da nisam previse zakomplicirao tnx
20. 05. 2011. | #2 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Ja koliko znam, UPnP upravo menja setovanja rutera (doduše, potpuno automatski), tako da bi ruter morao to da podržava.
Po meni, najbolje rešenje je da digneš VPN, ali i to teško da može bez diranja rutera. Možeš probati i sa nečim na foru hamachi-ja, ali ne znam koliko je to bezbedno.
20. 05. 2011. | #4 | ||
Domagoj Horvat
Expert
|
Citat:
Pogledat cu taj hamachi. Tnx. Citat:
Povrh toga, poanta je da ako je ikako moguce imam out-of-the-box rjesenje koje instalacijom aplikacije rjesava sve: od onog cemu aplikacija sluzi do remote pristupa. Dakle bez da ista diram igdje van toga. Tnx za TeamViewer, pogledat cu i to.
21. 05. 2011. | #5 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Pogledaj logmein.com, ne treba port-forwarding niti posebne instalacije na klijentima.
21. 05. 2011. | #6 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Logmein je, u stvari, Hamachi. Preporuka za TeamViewer.
|
21. 05. 2011. | #8 |
profesionalac
Qualified
|
Još jedna preporuka za Team, radi iz prve, možeš podešavati koliko boja da koristi, - isključi pozadinu, oguli windowse da brže ide slika...
|
21. 05. 2011. | #9 |
Domagoj Horvat
Expert
|
TeamViewer izgleda odlicno. Vidim kod njih na siteu da se mogu i remote spojit na bazu (mssql express) sto mi je potencijalno isto vrlo korisno.
Moram jedino vidjet sta oni tocno podrazumijevaju pod poslovne korisnike (zbog licence). Ali cini mi se da cu ici s tim. Hvala svima!
21. 05. 2011. | #10 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Ja sam čuo da TeamViewer (ako ga koristiš pod free licencom) detektuje kad ga koristiš prečesto i blokira ti onaj njihov computer ID, tako da nemoj da se zezaš sa tim A pro licenca je prilično skupa.
|
|
|