19. 09. 2007. | #21 | |
expert
Master
|
Citat:
Though nothing can bring back the hour Of splendour in the grass, of glory in the flower; We will grieve not, rather find Strength in what remains behind; Poslednja izmena od STELLANOVA : 19. 09. 2007. u 10:17. |
|
19. 09. 2007. | #22 | |
book-keeper
Certified
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 1
7 "Hvala" u 4 poruka
|
Citat:
Ajde probaj da udjes u neku skolu i da trazis uvid u dnevnik sa ocenama. Cak i da si roditelj, nece ti dozvoliti da pogledas ocene drugih ucenika. Drugo, dnevnik je ozbiljan dokument koji se cuva trajno. Zamisli samo zloupotrebu prilikom izdavanja duplikata tj. pravljenja falsifikkovane diplome. Trece, nemam prava da odem u SUP kada kupujem stan u nekom kraju i da trazim informaciju da li je u blizini registrovani pedofil, al zato mogu da pogledam ocene od buduceg komsije. Nesto tu ne stima Cetvrto, mislim da je to podatak podlozan "tajnosti" isto koliko i tvoja ili necija plata. Srbija je jos palanka, da bude jasno Poslednja izmena od Alkion : 19. 09. 2007. u 11:14. Razlog: tm |
|
19. 09. 2007. | #23 | |
expert
Master
|
Citat:
Zasto je to sto pise u dnevniku tajna? Plata je tajna iz ociglednih razloga jer je svaka firma pravno lice za sebe i sve sto je u okviru firme osim godisnjih izvestaja jeste tajna. Skole su drzavne (osnovne) i obavezne za sve sa prilagodjenim materijalom tj. programom za svako dete. Tajnost tih podataka je apsurdna. |
|
19. 09. 2007. | #24 |
book-keeper
Certified
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 1
7 "Hvala" u 4 poruka
|
He he
Sad zalazimo u domen teorije zavere Poznati su slucajevi laznog predstavljanja Pokupis lazne diplome, papire i lazno se predstavljas Poslednji slucaj bese sa onim doktorom. Osoba je stvarna, ocene su stvarne, diploma je stvarna ali donosiioc toga nije. Radim u skoli, u administraciji pa su mi poznati razni slucajevi. Da ne verujes cega ima Tajna Ne znam, da li si isao nekada na roditeljski sastanak i otvorena vrata. Poznat ti je sindrom, da komsiji crkne krava. Znas, moj mali je 100 puta pametniji od onog malog debila kome je majka glupaca pa oopet ima ocenu manje .... i tako dalje. Em sam roditelj, em radim u skoli pa znam i to. Generalno, treba da postoji jedna jaka baza sa svim potrebnim informacijama, ali ne na izvolte kome se prohte. Na stranu sto smatram da su Otvorena vrata zakon. Oci u oci sa nastavnikom, rules |
19. 09. 2007. | #25 | ||
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
|
papir vs.elektroni
Citat:
Ali sustina uvodjenja elektronskog dnevnika nije zamena papirnog dokumenta nego omogucivanje bolje dostupnosti informacija. Radio sam pre par godiana na projektu skolskog veb sajta (koncept i promociju) gde je e-dnevnik bio znacajana komponenta na kojoj je insistirala upravo skola (meni je npr. deo e-znanje bio mnogo interesantniji i bitniji deo projekta). Jedan od argumenata se zasnivao na cinjenici da su mnogi roditelji veoma udaljeni od skole, u pitanju je srednja tehnicka skola u Uzicu koju upisuju tinejdzeri iz udaljenih mesta, pa im je zgodno da na netu pogledaju uspeh i prate ponasanje deteta. Citat:
@ Sandra Milosavljevic Respect za medijsku pokrivenost vasih aktivnosti
19. 09. 2007. | #26 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
Hm, podaci u dnevniku su isključivo lični i odnose se na pojedinačne učenike. Možeš recimo da predstaviš konačni uspeh kao transparentni podatak, ali tekuće dnevničko stanje je strogo lična kategorija (je li, dobije ti dete keca iz muzičkog u nekom trenutku i za to sazna cela planeta, bez veze).
|
19. 09. 2007. | #27 | ||
old school
Professional
|
Citat:
Citat:
@Moderatori & salebab: Mozete li IPAK sakriti ime i prezime, kao i ostale licne podatke o djeci na prilozenim screenshotovima?
19. 09. 2007. | #28 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
@stelanova: ne zezaj bre, tajnost podataka u dnevniku je apsurd? Pored toga, koji bi (normalan i opravdan) razlog bio osim "da zaviri kako komšijsko dete..."
Mogu da potvrdim da je tacno sve sto kaze Alkion, najveci problem u skolama nisu deca nego roditelji.
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman I don't always know what I'm talking about but I know I'm right! Poslednja izmena od bluesman : 19. 09. 2007. u 13:37. |
19. 09. 2007. | #29 | |
profesionalac
Qualified
|
Citat:
Sad vidim da su ostale skole na tom drugom sistemu. Ali zasto onda ja kao obican surfer mogu da napravim gresku u SQL upitu pored 5 programera i 20 strucnih saradnika?
19. 09. 2007. | #30 | |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
|
Citat:
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
koja je ova aplikacija (dnevnik.hr video player) | Nemanja Avramović | Sva početnička pitanja | 1 | 10. 04. 2008. 03:19 |
Korporativna sigurnost/security researcheri | LiquidBrain | e-Business | 43 | 21. 06. 2007. 10:05 |
Sigurnost i poslovna politika... | LiquidBrain | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 11 | 06. 05. 2007. 02:25 |
ptt i sigurnost | nixa | Opušteno | 5 | 23. 03. 2007. 16:50 |
Firefox i sigurnost | Ilija Studen | Web aplikacije, web servisi i software | 43 | 05. 03. 2006. 00:24 |