26. 11. 2006. | #61 |
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
|
Drugari, ja ne bih da se ikom zamerim ali mislim da je sve ovo malo "premature". Kapiram sta blues hoce da kaze - nije bitno koliko ljudi zna za DPT, bitno je da oni sto znaju shvataju da je to "profesionalcu od profesionalaca".
Kada vi cujete da je neko dobio nagradu NUNS-a, vi znate da je to nagrada "profesionalcu od profesionalaca". Iako vam mozda nije bas najjasnije sta se tu desava, ali ako su ostali profesionalci rekli da je to ok - onda je ok... Da ne bude da bacam hejt, ne mislim ja nista lose, samo dajem svoj glas prici Valjda je poenta nagrade da siri krug ljudi zna sta je to i od koga je to, cak i ako ne kapiraju vrednost nagradjene osobe, jasno im je da to vredi jer znaju KO je to nagradio. Tako da se donekle slazem sa Goranom Anicicem, moralo bi prvo da se poradi na tome da se zna ko je "Academy" pre nego mungos krene da place pred mikrofonom "I'd like to thank my mummy, my daddy" Poslednja izmena od boccio : 26. 11. 2006. u 11:34. |
26. 11. 2006. | #62 | |
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
|
a od kuma
Citat:
Za narednih 15 dana se napravi sat za prijavljivanje. (10. decembar) Taj sajt je podsajt DTP-a. Svi mogu da postuju, samo registrovani mogu da pisu (glasaju). Prijavljivanje traje 15. dana i svoje radove mogu da se prijave samo registrovani clanovi DTP. (25. dec). prijavljuju se sajtovi realizovani u 2006. godini. Svako moze da prijavi po jedan svoj rad u svakoj kategoriji Glasanje traje 5 dana (30 dec) i mogu da glasaju samo registrovani clanovi DTP. Po jedan put za svaku kategoriju. Pobednik se proglasi 31. decembra. U obzir dolaze sajtovi clanova DTP-a bez obzira za koga su radjeni (ako je clan DTP-a bio kapetan a ne mali od palube projekta). Pobednicki sajt i sajt agencije (developera, dizajnera, ...) koji su ga radili imaju pravo da ponesu markicu "DTP nagradjeni sajt u kategoriji ... za 2006" Miloje
Google voli linkove sa ovog foruma Poslednja izmena od Miloje Sekulic : 26. 11. 2006. u 12:21. |
|
26. 11. 2006. | #63 | |
smetalo blebetalo
Master
60 "Hvala" u 39 poruka
|
popularizacija nagrade
Citat:
Najbolja promocija nagrade bice kvalitet nagradjenih radova .. uostalom. Miloje
26. 11. 2006. | #64 | |
smetalo blebetalo
Master
60 "Hvala" u 39 poruka
|
ne blog
Citat:
Miloje
26. 11. 2006. | #65 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Još malo sam mozgao, iskreno svi predlozi imaju smisla, samo se treba odlučiti za najbolju varijantu (al' sam mudroser.... )
Moja ideja da prijave traju do 15 januara je čisto praktična. Idu praznici razni, pa generalno niko iole normalan ne fukncioniše kvalitativno do polovine januara. Osim toga, želim da se zakeče svi sajtovi iz tekuće godine, možda će se neki namenski lansirati baš 31. decembra. Što se tiče sajta, predlažem recimo projekatgodine.devprotalk.com ili nagrada.devprotalk.com ili proaward.devprotalk.com ... neka Dragan Babić (li bilo ko zainteresovan) napravi layout, ja imam neki svoj simple CMS u koji ćemo da ubacimo sve to, može odmah da bude i dvojezički (kao referenca) i možemo da primamo prijave. Najveći problem je ono "žiri" vs "no jury". Ukratko: Ja sam dakle predložio da svi članovi DPT glasaju za projekat godine ali i da se oformi specijalan žiri od 10 do 100 članova DPT koji će da ocene sve prijavljenje projekte i obrazlože svoju ocenu. Generalno, to znači da će postojati 2 nagrade. Plašim se da ako bi ostavili da svi ravnopravno glasaju, a pošto je ovo otvoren forum pa može da se registruje svako, imali bi dosta novih članova koji bi se registrovali samo zbog glasanja (been there, znam šta pričam). Moramo da se složimo da dosta članova i nisu web profesionalci, što naravno nije mana, ali onda može da se diskredituje podnaslov nagrade "po izboru web profesionalaca". Za ulazak u žiri možemo da definišemo par kriterijuma, recimo član žirija mogu da postanu svi zainteresovani koji imaju X projekata (X=1,stvar dogovora). Dalje sam predložio da u žiri mogu da uđu i drugi "zaslužni" ljudi, po pozivu. Još jedna napomena: ideja je da ovo ne bude onaj starinski "web design award", već prava nagrada pri čemu se prijavljeni projekta secka na sitna crevca i sve se gleda - sve utiče na krajnju ocenu (osim samog server-script koda u koji i ne možemo da imamo uvid ako nije open source). Ovde je design samo jedan od ravnopravnih kriterijuma. Zato sam ja hteo da odvojim 2 nagrade, jednu koju dodeljuju stvarno kolege, ljudi koji žive od ovog posla, dakle "žiri" - čime bi "akademija" o kojoj govore Goran Aničić i boccio dobila "background", a drugu svi članovi DPT koji generalno predstavljaju ljude koji "ne žive" od ovoga ali su jako zainteresovani i uglavnom znaju šta pričaju. Nije isto kada 1000 članova sa recimo Romance Cafe i DPT oceni neki sajt. Ovi prvi generalno ne znaju da ocene ništa više od subjektivnog "lepo je - nije lepo", a ovi drugi, iako ne profesionalci, tehnički znaju da prepoznaju kvalitet / nekvalitet. Imamo dovoljno vremena, ne moram danas da odlučimo - predlažem da svi razmisle o tome.
26. 11. 2006. | #66 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
|
Miloje je sažeo suštinu. Bez starca nema udarca
Slažem se i sa Bluesmanom oko datuma, to je sad tehničko pitanje da se datumi prilagode usled januarske prazničke groznice. Promocija događaja je najmanji problem u čitavoj priči. Takođe, nadovezaću se na Bluesmanove misli oko samog izbora. Citat:
1. Nagrada DPT žirija 2. Nagrada DPT članova DPT trenutno ima 740 registrovanih članova, najbolja je solucija možda zamrznuti glasanje članovima registrovanim posle jednog fiksno određenog datuma. Dobro je i što se sirNemanjapro javio kao predstavnik jakog uber geek lobija na DPT-u koji kao glavno mjerilo u "kvalitetu" nekog sajta uzimaju da li prolazi W3C validaciju, što je krajnji nonsens i upravo dovoljno dobar argument i prilog priči zašto treba odvojiti nagradu članova i žirija. |
|
26. 11. 2006. | #67 | |
Pilece krilce(reš)
Master
|
Citat:
Na kraju konca, najveci broj sajtova se upravo pravi za posetioce te kategorije a ne za profesionalce. Znaci, upotrebna vrednost iz ugla prosecnog posetioca je i tek kako bitna i morala bi da se vrednuje, te ovim putem podrzavam podelu na dve nagrade (konacno zakljucak...bash sam ga oduzila). Mogla bi da se napravi neka univerzalna skripta koja bi se postavila na svaki nominovani sajt, putem kojeg bi posetioci upravo tog sajta (direktna ciljna grupa) ocenjivali njegovu "vrednost". cheers cony |
|
26. 11. 2006. | #68 | |
expert
Expert
|
Citat:
i, da, sto se tice glasanja clanova foruma: mislim da se preko "promotion" opcija u admin panelu vB-a moze srediti nesto ovako: - napraviti grupu korisnika tipa glasaci/voters na osnovu default-ne grupe "members" - u "promotions" dodati "promociju" na osnovu broja poruka (min = x, x = ??), a korisnicima koji zadovoljavaju uslov podesiti da sekundarna grupa (tj. Promotion Type = Additional Usergroups, da ne zezne primarne statuse member/moderator/admin itd) bude prethodno kreirana "voters". vB ima svoj kvazi-cron koji radi svaki sat tako da nema brige oko promovisanja. - podforum za glasanje podesiti tako da mogu pisati/glasati oni koji su u toj grupi, a jedan sticky thread sa obrazlozenjem ce biti dovoljan da razjasni zasto neki nemaju pravo glasa. zvuci zapetljano, ali na kraju se dobija bezbolno filtriranje onih koji bi se registrovali samo radi glasanja, a one koji bi pokusali "spamovanjem" da se domognu prava glasa bi lako otkrili po intenzivnom slanju smecarskih poruka sitnicarim, a? necu vise, eto edit: ne mora biti promocija na osnovu broja poruka, moze i na osnovu datuma registracije
Poslednja izmena od oliver : 26. 11. 2006. u 15:20. |
|
26. 11. 2006. | #69 | |
smetalo blebetalo
Master
60 "Hvala" u 39 poruka
|
da se negde i presece
Citat:
Miloje
26. 11. 2006. | #70 | ||||||
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 31.03.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Slazem se za pod domen, awards.devprotalk.com . Samo mi se cini da sto vise ova tema ide u neku dalju raspravu sve se vise otudjuje od ideje da ce ovo biti ravnopravno glasanje svih ljudi iz web branse IT industrije sa devprotalk foruma. U postu #54 sam rekao sta sam imao, tako da nemam sta bitnije da dodam. |
||||||
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
srbija usla u darwin awards 2007 | ivanhoe | Opušteno | 3 | 29. 01. 2008. 10:07 |
VIDI Web top 100 2006 | Aleksandar Marković | Linkovi | 0 | 19. 12. 2006. 11:53 |
Downtime 2006-08-30 | bluesman | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 1 | 31. 08. 2006. 21:21 |
eTrgovina 2006 | Dragan Varagić | e-Business | 156 | 10. 04. 2006. 22:47 |