|
Award DevProTalk nagrade za projekat godine |
|
Alati teme | Način prikaza |
24. 11. 2006. | #1 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 31.03.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Annual DevProTalk web awards 2006.
Mozda malo pretenciozno, ali sto da ne? Ne moze da skodi.
Ovo je moj predlog kako bi mi aka drzavljani NR Banana sa novim ustavom dobijemo svoje godisnje takmicenje za najbolji sajt u nekoliko kategorija: 1. Dizajn 2. Kod 3. Layout 4. Funkcionalnost 5. Posecenost 6. Error! 404 (naj promasaj) Na primer, prijave su otvorene tokom cele godine do 12. Decembra, od tog datuma do 15. Decembra otvoreno je glasanje. Mislim kad mogu Ameri mozemo i mi, sto da im dozvolimo da budu jedina super sila. Odmah cu da kandidujem za kategoriju 6. http://www.parlament.sr.gov.yu/conte...asp?Id=274&t=Z Kome je palo na pamet da sajt Srpske skupstine uradi u latinici??? |
24. 11. 2006. | #2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Znaš šta, možda ti ideja nije loša, ali ti je podela loša.
Bolje je birati po kategorijama, nego ovo što si predložio. Zašto izmišljati toplu vodu? Kako si mislio da daš nagradu nekome za kod? Izabrati par kategorija, od personal, blog... pa do b2b.
24. 11. 2006. | #3 |
Banned
Expert
0 "Hvala" u 0 poruka
|
mr. Goran rekao, ko je za neka podignu ruku, molim da sluzba prebroji, rezultat 225 za, niko protiv i nema uzdrzanih, predlog je usvojen!
Hajde da podelimo kako treba, napravimo klasifikaciju i eto. Sto se tice nagrade za kod, tu sam pre svega mislio na formatiranje, najbolje isformatiran sajt, najmanje koda korisceno za komplikovane stvari itd. |
24. 11. 2006. | #4 |
Rade Joksimović
Professional
Datum učlanjenja: 27.10.2006
1 "Hvala" u 1 poruci
|
Ok je sto se tice ocenjivanja klijentskog koda, ali ko ce da ti da server-side kod da ocenis? A vecini aplikacija je serverski upravo najbitniji, klijentski je uglavnom samo sminka.. Upravo zbog nemogucnosti pregleda celokupnog koda i ocenjivanja slazem se da je bolje da bude overall ocena za sve, samo da podela bude po vrsti sajta, a sve da se uzima u obzir.
Zanima me samo, ko ce odraditi sajt za to? Ili planirate ovde na forumu da glasate? I takodje kakve su nagrade planirane za pobednike i iz cijeg ce se budzeta to izdvojiti? |
24. 11. 2006. | #5 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
^ prva Nemanjina ideja da ima smisla
Elem ... aprpo kategorija to moramo da definisemo,evo ja i bluesman ( iako ga jos nisam konslutovao ) mozemo da doniramo svako iz svog sektora nesto zanimljivo za pobednike,sa druge strane na prvu loptu mogu da garantujem da mozemo da nadjemo jako brzo jos neke ozbiljnije sponzore , damo neki rok za prijavu radova ... za sajt i funcionalnost toga mozemo ja i bluesman da se pobrinemo ... a hostovanje i ceo brand name bi bilo pod protektoratom samog DevProTalk-a.
24. 11. 2006. | #6 |
Banned
Expert
0 "Hvala" u 0 poruka
|
@offtopic:
Imam da odstampam ovo i uramim, [explicit deleted] mi sve! lol |
24. 11. 2006. | #7 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Evo ja se javljam za clana zirija, posto nisam takmicarski nastrojen, a nemam nesto bog zna sta da budem sponzor
Slazem se, ideja je dobra, a cak mislim da nagrade i ne moraju da postoje. Veca je vrednost kada ti kolege daju priznanje nego bilo sta drugo.
24. 11. 2006. | #8 |
Zoran Mihailović
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 30.09.2006
Hvala: 1
259 "Hvala" u 1 poruci
|
IMHO, nagrada za kod (server-side) bi mogla da se dodeljuje za open-source aplikacije. Ovde ima dosta ljudi koji rade takve stvari (znam da Dinke ime par klasa na phpclasses.org, Ilija Studen ima activeCollab i jos gomila slicnih primera, verovatno; izvinjavam se ako sam neupucen). Sigurno ima i puno js/client-side aplikacija, koje bi mogle da udju u obzir.
Plus, verovatno bi se dobio uvid u to "what's hot" u komsiluku, a i neka naknadna polemika (argumentacija nagrada i sl.) bi verovatno mogla dosta korisnog da ponudi. Iako licno sumljam da bih imao sta da ponudim za "kandidaturu", meni se ideja svidja (if anyone cares, though). |
24. 11. 2006. | #9 | |
Pušelja Predrag
Professional
|
Ideja je odlična osim ovog zadnjeg sto si napisao
Citat:
A jos postoji i na cirilici ?? Ima na tom sajtu mnogo bitnijih stvari zbog cega moze biti nazvan los; ali zbog toga... Po meni naj promasaj je onaj virtuelni Cakunica ultra-mega portail Doduse nema ga dosta dugo, kao i onaj projekat Plum TS Inc "korporejtid internesnl mega" na kome imas jednu stranu sa menijem i gde god kliknes 404 |
|
24. 11. 2006. | #10 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 22.09.2006
2 "Hvala" u 1 poruci
|
A mislite napraviti to globalno tj ex-yu ili samo Srbija i Crna Gora ?
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
srbija usla u darwin awards 2007 | ivanhoe | Opušteno | 3 | 29. 01. 2008. 10:07 |
VIDI Web top 100 2006 | Aleksandar Marković | Linkovi | 0 | 19. 12. 2006. 11:53 |
Downtime 2006-08-30 | bluesman | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 1 | 31. 08. 2006. 21:21 |
eTrgovina 2006 | Dragan Varagić | e-Business | 156 | 10. 04. 2006. 22:47 |