![]() |
#1 |
profesionalac
Professional
|
![]() Pretražio sam forum i vidim da nije bilo reči o php klasama za uređivanje excel fajlova.
Ja moram da iz PHP-a kreiram profakturu za poručene artikle sa sajta. Pošto je sama profaktura dosta komplikovana, ja bih več postoječi excel fajl koji je pripremljen, napunio podacima iz PHP-a. PEAR klasa za rad sa excel fajlovima nema mogućnost update-a postojećeg fajla, već samo kreiranje praznog fajla, pa od nule kreirati excel fajl. Ja hocu da otvorim excel fajl, napunim ga podacima, sačuvam kao sasvim novi excel fajl. Nisam uspeo nači neku dobru klasu, za to osim klasa koje rade sa COM objektima, koji postoje samo na Windows-u, a kako je sajt na kojem radim pod Linux-om ovo mi ne pije vodu. Ako je neko radio nešto slično bio bih zahvalan ako bi podelio svoja iskustva ovde. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() cekaj bre
![]() pomocu pear klase otvoris fajl, dobijes array, sredis array ubacis sta oces itd, napravis novi fajl i u njega zapises taj array... po cemu se ovo razlikuje ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ne znam za postojeće klase, ali Excel se sasvim lepo snalazi sa XML-om, korisnik ne mora ni da zna da otvara XML umesto binarnog XLS-a. Dakle, fajl koji treba da menjaš izvezi iz Excela kao XML, i onda ga menjaj iz PHP-a kako hoćeš.
|
![]() |
![]() |
"Hvala" jablan za poruku: |
![]() |
#4 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ^ Fakat
![]() Jos jedan glas za XML.
![]() |
#5 | |
profesionalac
Professional
|
![]() Citat:
Hvala vam na pomoci, pa ja sve bežim od XML-a jer bi u ovom slučaju neka klasa bila elegantnije rešenje. Ako ne nađem to elegantno rešenje, otvoricu ga kao XML. Ali ipak nisam našao na neku baš lepu i korisnu PHP klasu, PEAR ima baš sve te elemente ali sve pada u vodu kada ne može da otvara postojeći fajl. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
![]() Jedan blagi offtopic: moj prijatelj je uspešno koristio PDF kao format za otpremnice, isto iz PHP-a. MS ionako propada... :P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
profesionalac
Professional
|
![]() Vratimo se temi. Kako vi otvarate excel xls fajlove kao XML, treba to prvo konvertovati, a sta je nabolje za konverzuju neki VBA makro ili neki programcic ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() Spreadsheet_Excel_Reader & Spreadsheet_Excel_Writer ![]() Poslednja izmena od cvele : 23. 01. 2008. u 15:38. |
|
![]() |
![]() |
"Hvala" cvele za poruku: |
![]() |
#9 |
Siva eminencija
Grand Master
|
![]() Off Topic: Stay away from the funny cigars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Excel otpremnice... | chandler | Opušteno | 10 | 26. 12. 2009. 20:35 |
performanse klasa vs. statickih klasa vs. funkcija | ivanhoe | PHP | 8 | 22. 08. 2008. 07:48 |
Startovanje excel makroa na Web-u (IIS) | dinke | Programiranje | 0 | 29. 09. 2005. 11:57 |