![]() |
#1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Kupio sam detetu telefon + Micro SD karticu od 4GB. Telefon prijavljuje da kartica nije formatirana, ali ne postoji opcija da se formatira iz telefona. Kasnije sam provalio (google) da taj telefon podrzava max 2GB, ok zajebao me prodavac (mogao je bar da mi kaze), ali nema veze - mogu da je upotrebim za foto aparat ili drugi telefon.
Problem je sto gde god da je ubacim ne mogu joj nista. Foto aparat prijavi da ne moze da koristi tu karticu, na racunaru ne mogu da joj pristupim, a na laptopu je provali kao SD card, cak joj dodeli disk E, ali ne mogu niti da je formatiram niti da kopiram bilo sta. Koliko se secam, kada sam poslednji put kupovao karticu - samo sam je ubacio, nije bilo potrebe da se formatira.
![]() |
#2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() fotoaparati obicno imaju opciju za formatiranje kartice
![]() |
#3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Da, ima i ovaj, ali kada odem na setup i krećem se kroz menu - opciju "format card" jednostavno preskoči, kao da je isključen menu item.
![]() |
#4 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() to ko kada sam ja kupio neki dan neki staticni mikser za kafu, otvorim kutiju .. na dugme ne radi
![]() samo nemoj sada kada odes u ovlasceni servis da ti se desi sto i meni , da ti vrate pokvareno ![]()
![]() |
#5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() a sto naprosto ne odes kod prodavca i kazes: "ova kartica sto te mi prodali uz telefon ne radi", pa nek on smislja kako ce da gurne 4GB u telefon koji prima 2GB ?
EDIT: @nixa: Ne pominji mi taj ****in mixer ![]()
![]() |
#6 |
Siva eminencija
Grand Master
|
![]() Hehe, nemoj da ti se desi kao meni. Kupih ja LCD samsung 32" pre dva meseca, i posle mesec dana, na standby modu se upali (ne ukljuci, zapali) i ode pola stana.
naravoucenije: Baci karticu i uzivaj. dodatno naravoucenije: uplati osiguranje ako vec nisi ![]() Poslednja izmena od McKracken : 26. 10. 2008. u 23:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() McKracken, jbt kakvo nje-sra
![]() Nadam se da si bio osiguran... Bluesman, da nije to neka od onih fancy kartica sto imaju write protection "gumb" kao floppy diskovi ili nekad tamo davno audio kasete...? Vidi ima li nesto sa strane sto moze da se pomjeri tamo/vamo ![]()
![]() |
#8 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
![]() |
![]() MicroSD nema taj switch, postoji mali problem sa kompatibilnoscu sa tim nekim vecim karticama.
Inace ovo meni vise lici, kupio si veliki TV od XY inca dijagonale, kada si ga doneo kuci, video da je rupa u regalu suvise mala da bi stao i sada hoces da ti prodavac zameni za manji ![]() Salu na stranu, cak i neki citaci kartica imaju problem sa vecim karticama, tako da je moguce da zbog toga nece da je formatira na racunaru, takodje i aparat, posebno sto ide preko onog adaptera. 2 resenja, zamena za manju karticu, upgrade firmware-a telefona - fotoaprata kako bi mozda eventualno progutao vecu karticu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
![]() Ključna reč: SDHC. Izgleda da ti nijedan od uređaja ne podržava čitanje SDHC kartica...
![]() |
#10 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Da, mislim da je to. Nisam ni ja znao da postoje razliciti standardi cak i za to, saznao sam pre 15 minuta. Ubacili smo je u N95 i sve radi normalno. Ništa... još da probam da li će da radi u mom N73 (ako ikada dođe sa servisa, 29. oktobra će biti tačno 76 dana kako je na servisu)... pa ako ne radi ni tamo - neka mi se javi neko ko je zainteresovan za novu karticu u pola cene
![]()
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman I don't always know what I'm talking about but I know I'm right! Poslednja izmena od bluesman : 27. 10. 2008. u 12:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Opera Gmail formatiranje poruke | Ivan | Web aplikacije, web servisi i software | 0 | 23. 04. 2009. 13:51 |
Formatiranje teksta uz pomoc custom tagova | Bojsi | Sva početnička pitanja | 3 | 29. 02. 2008. 12:59 |
Formatiranje | Pedja | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 8 | 22. 05. 2006. 15:40 |