DevProTalk

Forumi IT profesionalaca
web development, web design, e-business, SEO


Idite nazad   DevProTalk > Web development i web aplikacije > PHP
Beach Wedding Dresses - Looking for the Wedding Dress? Here, 1dress.co.uk stunning collection of beach wedding dresses is just what you are looking for.
charles wang

PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR

Odgovori
 
Alati teme Način prikaza
Staro 11. 09. 2013.   #1
slavkan
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 30.08.2010
Poruke: 200
Hvala: 10
451 "Hvala" u 13 poruka
slavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished road
Default localhost Vs web

Da li neko moze da mi objasni zasto najjednostavnija skripta za logovanje u lokalu radi a kada tu istu skriptu prebacim na web nece pa nece. Evo da ne davim pogledajte skript:

HTML kôd:
<form name="loginform" action="login_exec.php" method="post">

<?php
if( isset($_SESSION['ERRMSG_ARR']) && 
is_array($_SESSION['ERRMSG_ARR']) && 
count($_SESSION['ERRMSG_ARR']) >0 ) 
		{
										
		echo'<span class="notification n-filed">
		<span><img src="admin/notification-slash.gif"> Грешка:</span>';
							
		foreach($_SESSION['ERRMSG_ARR'] as $msg) 						
			{
				echo '<li>',$msg,'</li>'; 
			}
				echo '</span>';
		unset($_SESSION['ERRMSG_ARR']);
			}
		?>
		<label>Корисничко име:</label>
		<input name="username" type="text" />
		<label>Лозинка:</label>
		<input name="password" type="password" />
			    
<label><input name="submit" type="submit" value="Улаз" /></label>
	</form>
Evo login_exec.php fajla:
PHP kôd:
//Startovanje sesije
    
session_start();
 
    
//Ukljucivanje konekcije i fajla sa funkcijama
    
require_once('connection.php');
    include (
'functions.php');
 
    
//Niz za sakupljanje gresaka
    
$errmsg_arr = array();
 
    
//Flag promenljiva
    
$errflag false;
 
    
//Dohvatanje kor.imena i lozinke
    
$username clean($_POST['username']);
    
$password md5(clean($_POST['password']));
 
    
//Provjera da li su kor.ime i lozinka uneseni
    
if($username == '') {
        
$errmsg_arr[] = 'Нисте унијели корисничко име';
        
$errflag true;
    }
    if(
$password == '') {
        
$errmsg_arr[] = 'Нисте унијели лозинку';
        
$errflag true;
    }
 
    
//Ako nije ispunjen neki od uslova redirekcija na pocetak
    
if($errflag) {
        
$_SESSION['ERRMSG_ARR'] = $errmsg_arr;
        
session_write_close();
        
header("location: index.php");
        exit();
    }
 
    
//Trazenje korisnika
    
$qry="SELECT * FROM administracija WHERE korisnicko_ime='$username' AND lozinka='$password'";
    
$result$mysqli->query($qry) or die($mysqli->error.__LINE__);
 
    
//Provera da li je korisnik pronadjen
        
if($result->num_rows 0) {
            
//Ako je uspesno logovan
            
session_regenerate_id();
            
$member $result->fetch_assoc();
            
$_SESSION['SESS_MEMBER_ID'] = $member['ID'];
            
$_SESSION['SESS_FIRST_NAME'] = $member['korisnicko_ime'];
            
$_SESSION['SESS_LAST_NAME'] = $member['lozinka'];
            
session_write_close();
            
header("location: admin/admin.php");
            exit();
        }else {
            
//Neupsesno logovanje
            
$errmsg_arr[] = 'Корисничко име или лозинка нису пронађени';
            
$errflag true;
            if(
$errflag) {
                
$_SESSION['ERRMSG_ARR'] = $errmsg_arr;
                
session_write_close();
                
header("location: index.php");
                exit();
            }
        } 
Dakle ovo sve radi u lokalu ali na vebu ne. Greska koju mi javi je odmah ova prva na koju nailazimo a to je da nisam uneo korisnicko ime. Naravno korisnik u bazi postoji. Ako pri izvrsenju skripta pokusam da odstampam ove varijable $username i $password ne dobijem nista (kao da se $_POST metoda ne izvrsi). Ako moze neko da baci pogled bio bih mu zahvalan.
slavkan je offline   Odgovorite uz citat
Staro 11. 09. 2013.   #2
makarije
novi član
 
Datum učlanjenja: 26.12.2011
Poruke: 9
Hvala: 3
0 "Hvala" u 0 poruka
makarije is on a distinguished road
Default

Pogledaj sta kaze
PHP kôd:
phpinfo() 
makarije je offline   Odgovorite uz citat
Staro 11. 09. 2013.   #3
Djuki
profesionalac
Professional
 
Avatar Djuki
 
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Lokacija: Pancevo
Poruke: 251
Hvala: 60
47 "Hvala" u 34 poruka
Djuki is on a distinguished road
Pošaljite ICQ poruku za Djuki Pošaljite poruku preko Skype™ za Djuki
Default

Prvo proveriš da li su ti dobri kredencijali u fajlu
'connection.php'

Zatim uključiš prikazivanje grešaka

Kôd:
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
Ili pročitaš error logove koji su setovani u vhost konfiguraciji.

Onda će ti se samo kaz'ti. Tada ćeš videti gde je problem.
__________________
Blog | Facebook | Twitter | PHP Srbija
Djuki je offline   Odgovorite uz citat
Staro 11. 09. 2013.   #4
slavkan
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 30.08.2010
Poruke: 200
Hvala: 10
451 "Hvala" u 13 poruka
slavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished road
Default

Hvala ljudi. Provericu sve ovo cim budem u mogućnosti pa ću vam javiti.
slavkan je offline   Odgovorite uz citat
Staro 11. 09. 2013.   #5
slavkan
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 30.08.2010
Poruke: 200
Hvala: 10
451 "Hvala" u 13 poruka
slavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished road
Default

Probao sam ovo sto ste predlagali ali nista. Sto se tice ukljucivanja prikaza gresaka nista se ne desava.

U oba fajla (i gdje mi je forma i u login_exec.php) ukljucim :

PHP kôd:
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors'1); 
ali nista ne dobijem. Nema prikaza.

Sto se tice conection.php fajla evo kako on izgleda:

PHP kôd:
<?php
$hostname 
"www.mojportal.org";
$user "portaluser";
$password "pas";
$database "portanews";

$mysqli = new mysqli($hostname$user$password$database);
    
    if (
mysqli_connect_errno()) {
        
printf("Неуспешна конекција: %s\n"mysqli_connect_error());
        exit();
    }
?>
Takodje ne dobijam nikakvu gresku o pogresno setovanim parametrima.
Uradio sam i phpinfo pa ako neko zeli da komentarise neka mi kaze koji dio info-a treba da postujem ovde posto je lista podugacka.
slavkan je offline   Odgovorite uz citat
Staro 11. 09. 2013.   #6
Nemanja Avramović
emperor Selassie
Grand Master
 
Avatar Nemanja Avramović
 
Datum učlanjenja: 20.10.2006
Lokacija: Mladenovac
Poruke: 754
Hvala: 361
462 "Hvala" u 88 poruka
Nemanja Avramović će postati "faca" uskoroNemanja Avramović će postati "faca" uskoroNemanja Avramović će postati "faca" uskoroNemanja Avramović će postati "faca" uskoroNemanja Avramović će postati "faca" uskoro
Pošaljite ICQ poruku za Nemanja Avramović Pošaljite poruku preko MSN za Nemanja Avramović Pošaljite poruku preko Yahoo za Nemanja Avramović
Default

Posle logina uradi ovo pa vidi da li je uopšte išta upisano u sesiju.

PHP kôd:
var_dump($_SESSION); 
__________________
Moj portfolio sajtić | wat?
Nemanja Avramović je offline   Odgovorite uz citat
Staro 11. 09. 2013.   #7
slavkan
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 30.08.2010
Poruke: 200
Hvala: 10
451 "Hvala" u 13 poruka
slavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished road
Default

Nemanja, nisam razumeo gde tacno da uradim to sto predlazes?
slavkan je offline   Odgovorite uz citat
Staro 11. 09. 2013.   #8
Nemanja Avramović
emperor Selassie
Grand Master
 
Avatar Nemanja Avramović
 
Datum učlanjenja: 20.10.2006
Lokacija: Mladenovac
Poruke: 754
Hvala: 361
462 "Hvala" u 88 poruka
Nemanja Avramović će postati "faca" uskoroNemanja Avramović će postati "faca" uskoroNemanja Avramović će postati "faca" uskoroNemanja Avramović će postati "faca" uskoroNemanja Avramović će postati "faca" uskoro
Pošaljite ICQ poruku za Nemanja Avramović Pošaljite poruku preko MSN za Nemanja Avramović Pošaljite poruku preko Yahoo za Nemanja Avramović
Default

Zaboravi na to, nisam pročitao čitavu prvu poruku u temi pa sam požurio sa odgovorom.

Šta radi funkcija clean()? Probaj bez nje, ili pre linije gde je pozivaš prvi put u fajlu login_exec.php stavi ovaj kôd:

PHP kôd:
var_dump($_POST); 
__________________
Moj portfolio sajtić | wat?
Nemanja Avramović je offline   Odgovorite uz citat
Staro 12. 09. 2013.   #9
slavkan
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 30.08.2010
Poruke: 200
Hvala: 10
451 "Hvala" u 13 poruka
slavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished road
Default

Nemanja, dobra sugestija za f-ju clean(). Ne radi posao ocigledno, a trebala je da parsira uneseni string. Kad sam je uklonio sve je proslo kako treba.

PHP kôd:
function clean($str
{
        
$str = @trim($str);
    if(
get_magic_quotes_gpc())
        {
          
$str stripslashes($str);
    }
    return 
mysql_real_escape_string($str);

slavkan je offline   Odgovorite uz citat
Staro 12. 09. 2013.   #10
Nemanja Avramović
emperor Selassie
Grand Master
 
Avatar Nemanja Avramović
 
Datum učlanjenja: 20.10.2006
Lokacija: Mladenovac
Poruke: 754
Hvala: 361
462 "Hvala" u 88 poruka
Nemanja Avramović će postati "faca" uskoroNemanja Avramović će postati "faca" uskoroNemanja Avramović će postati "faca" uskoroNemanja Avramović će postati "faca" uskoroNemanja Avramović će postati "faca" uskoro
Pošaljite ICQ poruku za Nemanja Avramović Pošaljite poruku preko MSN za Nemanja Avramović Pošaljite poruku preko Yahoo za Nemanja Avramović
Default

Mislim da je problem u verziji PHP-a na serveru, proveri koja je... magic quotes gpc je deprecated od v.5.3 a ukolonjen od 5.4
__________________
Moj portfolio sajtić | wat?
Nemanja Avramović je offline   Odgovorite uz citat
Odgovori


Alati teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Možete ne započinjati nove teme
Možete ne slati odgovore
Možete ne slati priloge
Možete ne izmeniti svoje poruke
vB kôd je Uključen
Smajliji su Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kôd je Isključen
Pogledajte forum


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 20:57.


Blogodak - Domaci blogovi na jednom mestu Caught in a web - web dev blog
Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.