|
![]() |
#1 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Gledam ovih dana šta se dešava oko "proslave" 150 godina od rođenja Nikole Tesle, pa sam se načitao svakakvih gluposti, ali moram da izdvojim jedan jako duhovit, mada negativan i zloban, komentar koji sam pronašao na jutarnji.hr u tekstu o pra-pra-nećaku Nikole Tesle koji živi u Zagrebu danas:
Citat:
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Da ne duzim Tesla je car, ali nije umeo sa parama i tacka.
![]() |
#3 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
![]() |
![]() Mene malo nervira cela ta buka. Pri svemu tome kao narod nismo ni trunke zasluzni za njegov uspeh. Nit se skolovao kod nas, niti je ziveo ovde niti radio. Jeste on bio genijalan, ali ne vidim da to ima neke veze sa nama.
Sa druge strane kad pogledam sta su austrijanci radili kad je bilo 250 godina od rodjenja mocarta... mozda i treba da koristimo sve sto mozemo za samopromociju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
profesionalac
Qualified
|
![]() Sad sam bas odgledao emisiju o Tesli na Rts2 i wow..., jos sam pod utiskom (iako sam dosta toga vec znao o njemu).
@ Gruja Sve to stoji, ali zemlja nam je bila i jos uvek je u takvoj situaciji da ne moze da podigne mozgove (talente) pa su primorani da odlaze. Uzmimo za primer Anu Ivanovic, devojka ceo zivot trenira u inostranstvu pa je opet smatramo da je nasa i obratno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() mi ovde ljude "smatramo da su nasi" tek kad uspeju generalno...
![]() Elem, Tesla jeste bio genije, ali takodje i potpuno neprilagodjen excentrik i cudak. Zato mi malkice smeta sto u Srbiji svi znaju sve o Tesli, a recimo da pitas na ulici ljude ko je bio Pupin kladim se da pola ne bi imalo pojma cime se on bavio... a Pupin je imao bar isto kao Tesla, ako ne i vise bitnih i prakticnih pronalazaka, a uz to je dobio i Pulicerovu nagradu, bio omiljen medju drugim profesorima i studentima, pomagao Srbiju i svoje rodno mesto (gde mu se sad urusava i raspada kuca), itd... ali nije bio tako misteriozan i zanimljiv za novinare kao Tesla, pa zato niko nije pricao o Pupinovom tajnom oruziju E^3=0;
![]() |
#6 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
![]() |
![]() U svakom slucaju mislim da je dobro sto je ime aerodroma promenjeno u Nikola Tesla. Kad dodje stranac da odmah ima pozitivnu asocijaciju na zemlju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
![]() |
![]() U vreme jubileja svi ga svojataju ("naš", "vaš", "njihov") i pokušavaju da njega, i nedvojebeno, njegov genij uzmu u nasleđe, prelazeći preko značajnih činjenica. Malo je smešno što ga i Srbijanci i Hrvati slave kao "srpskog velikana", ili kao "hrvatskog znanstvenika", jer je Nick sve gotovo sve ideje i zamisli ostvario kao amerikanac.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Happy Birthday Nikola Tesla! | Markok | Linkovi | 1 | 10. 07. 2009. 15:07 |