Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Polako se priblizava vreme kada ce se morati preci na nove verzije. Koliko ste problema imali da postojece aplikacije prebacite na novu platformu?
![]() |
#2 |
133t
Master
|
![]() sto se tice PHP-a ne bi trebalo da bude nekih problema. Ako je nesto radilo na PHP4 radice i na 5
Za MySQL pazi da ti se ne desi ovako nesto: http://devprotalk.com/showthread.php...t=mysql+import Takodje je promenjen nivo enkripcije password-a, tako da ako dobijes ovaj error Kôd:
Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/old-client.html ili tako sto predjes u PHP-u sa mysql na mysqli. Eto to su neka moja iskustva. Ja ti licno preporucujem da prvo to sve probas u lokalu (koliko je to moguce). I onako ti treba 5 minuta da pokrenes XAMPP |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ukoliko u php.ini aktiviras zend engine kompatibilnost, onda ces imati 0 problema. Ovo je po defaultu iskljuceno, a onda ponekad ume da zeza kod koji ocekuje da dobije kopiju, a umesto toga dobije referencu na objekat. Ali takvog koda ima vrlo malo, tako da ne bi trebalo da je problem...
medjutim postoji obrnuti problem, da kad je ta kompatibilnost ukljucena onda mnogi php5 primeri sa neta, posebno neke komplikovanije stvari oko singltona i slicno, ne rade kako treba...
![]() |
#4 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#5 | |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#6 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() ^ Nisam imao takvih problema. Bez problema sam terao MySQL 4.1 i MySQL 5 na istoj mašini (ne istovremeno, naravno). Samo se postaraš da registruješ drugačija imena servisa...
![]() |
#7 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() Takodje, na test masini furamo dve verziji i sve je ok ...
![]() |
#8 |
old school
Professional
|
![]() Ni ja nisam imao problema sa dvije razlicite verzije istovremeno. Definisao sam im odredjene my.ini datoteke i razlicite portove (3306 i 3307), tako da sve sljaka bez problema...
![]() |
|
|