|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Siva eminencija
Grand Master
|
![]() Nixa se teoretski bavi sportom
![]() Inace, ako bas imas probleme pokusaj sa Zybanom ili necim slicnim. Najgori period dolazi posle 15 dana, kad pomislis kako je sve vec gotovo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Domagoj Horvat
Expert
|
![]() nema tu pomoci sa strane. isto ko dijeta, mozes u mjesec dana smrsavit 10 kg, al sve se vrati ako nije prava. drugim rijecima,
ako dovoljno cvrsto odlucis, ne treba ti nista. ako nedovoljno cvrsto odlucis, nece ti pomoc nista. ja pusim 2-3 kutije i bas zato sto mi je to jedini porok i sto znam da nisam trenutno u stanju dovoljno ozbiljno odlucit da prestanem, niti ne pokusavam. sto da si nabijam komplekse i frustracije bez razloga ![]()
![]() |
#13 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
![]() ![]() |
![]() ja sam pokusavao da ostavim cigarete sa zybanom (inace je antidepresiv, a koristi se u terapiji ostavljanja cigareta jer je primeceno da pacijenti koji su bili pod terapijom istim spontano prestajali da puse). uzima se 5 nedelja ali nakon prestanka uzimanja javljaju se uzasne nervoze. ne bih ga preporucio nikom
jaka volja + fizicka aktivnost + casa mlake vode kad god ti se zapali cigareta |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() Ma da, samo mi josh treba da se navucem na antidepresive...
![]()
![]() |
#15 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() ^^ ili na toplu vodu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Sve je manje više stvar volje. U "kriznim" tenutcima (prvih mesec dana nakon što sam ostavio, kada zasednemo na kafu i tokom dužih seansi pred kompom) kada mi je dolazimo da zapalim samo je bilo dovoljno da pomislim: "Jednog dana ću sebi biti zahvalan što nisam sad zapalio!" Bilo mi je sasvim dovoljno...
Btw, već dve i po godine ni dima. I jesam sebi zahvalan što više nisam pušač. Osećam se zdravije, napokon imam normalnu kilažu i ne trujem se. Još samo kad bi drugi trovači (jer su upravo to) ostavili duvan bilo bi super.
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 12. 03. 2007. u 14:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Siva eminencija
Grand Master
|
![]() Heh.
Ja ostavio pljuge pre nekih mesec ipo bez pomocnih sredstava.. Ipak, ljudi su znacajno razliciti i nekima antidepresivi itekako pomognu bez ikakvih nuspojava. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Ja sam recimo smanjio na jednu cigaretu nedeljno ... noćas sam odradio za naredna 3 meseca :-)
Na kraju i početku, sve je to stvar volje. Kriziranje naravno postoji, ali je srećom vezano za pojedine trenutke. Kao ritual i navika, zahteva određene promene u obrascu ponašanja ... šta činiš kad se nađeš u kafiću s društvom, pije se pivo, cigareta je po defaultu - nije obavezna ali jeste podrazumevana - seti se da ne mora i smisli šta ćeš s rukama :-) ... kažu da cigareta dobro legne posle dobre klope, jel, a opet istina je da ne mora ... ili, zna da smiri u stresnim situacijama, da umanji nervozu - sve su to neke hemije koje možemo regulisati na različite načine, cigareta je tek jedan od njih, a nije čak ni najbolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 31.01.2006
Hvala: 2
7 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() Nisam pusio ali morao sam da ostavim kafu zbog pritiska
![]() Tacnije kofein uopste. Umeo sam tamo negde do 12-13 (naravno ustajem u 6-7) da popijem 2-3 espressa + oko pola litre kole + nesto cokolade..... Uspeo sam da spicim pritisak jedan dan 180/120 pa vi vidite (stres ne pomaze naravno) Zavisnost? Ne valja nikako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
pomoc oko zadatka | ocoralll | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 3 | 20. 08. 2010. 12:02 |
Molim za pomoc | dj_nrw | Sva početnička pitanja | 1 | 24. 03. 2009. 03:23 |
pomoc oko nemackog | ivanhoe | Opušteno | 4 | 24. 07. 2008. 18:33 |
Pomoc oko linka | martovac | Sva početnička pitanja | 0 | 31. 03. 2008. 23:51 |