|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() hvala bole, ali to je samo naizgled mala stvar. Prvo što ne volim da otaljavam posao, i kada postoji neki problem to me opasno nervira. Osim toga, nije uopšte mala stvar svaki dan sedeti u buljiti u CRT client, pratiti šta se dešava... ujutro kada ustaneš, pre umivanja prvo pogledaš da li je server živ, cimanje mailom, messengerim, telefonom... na žalost, bole, to uopšte nije mala stvar... skoro da se osećam kao da sam ponovo preuzeo kontrolu nad svojim vremenom (i živcima) umesto da to kontroliše neki glupi server
![]()
![]() |
#2 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 31.05.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() ma uzivaj, kazem samo stalno citam dtp ali ne pisem jer nisam merodavan (nemam to znanje da bi ovde mogo pisati ili diskutovati o bilo cemu). A tvoji komentari su uvek bili zakon jer su uvek bili na svom mestu . Potpuno je nov osecaj doziveti te takvog. Nemoj da me shvatis pogresno , razumem te ja, i meni kad bi zavisio posao od toga isto bi se ponasao. Zato samo nastavi tako i budi onakav kakav jesi.
Inace bluseman ako budes nekad imao problema sa hostingom ti kazi slobodno, mogu ih ja nazvati i na nemackom se izraspljavljati sa njima. Ponekad neke stvari mnogo lakse idu kad pricas nemacki _) Poslednja izmena od bole_i : 17. 11. 2007. u 19:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() ja sam koristio "php accelerator" kao grupno ime ... kao sto kazes "http server"... ali nebitno, mislio sam na eAccelerator kao sto sam kasnije i napisao.
![]() Bole, nadam se da nece biti potrebe da se svadjam vise sa njima, hvala na ponudi ![]() ![]() @pp: psssst ![]()
![]() |
#5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() i jeste otkrili na kraju sta je stvaralo te load peakove?
Ako skupis vremena bilo bi very nice da napises na blogu ili ovde nesto oko toga sta ste radili, ono malo tehnikalija nikad nije na odmet ... kad vec neces da nam ustupas admina ![]()
![]() |
#6 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Zend Optimizer se ne može porediti sa eAcceleratorom jer nisu isti tip aplikacije.
ZO samo preleće već srećen opcode što doprinosi povećanju performansi, ali ništa radikalno i revolucionarno. Čak šta više, od PHP 5.1 gde su predstavljani novi metodi optimizacije unutar samog PHP-a Optimizer SMANJUJE brzinu izvršavanja. S druge strane imaš opcode keševe - eAccelerator, APC, Zend Platform... koji keširaju rezultate parsiranja u memoriju (Zend Optimizer to ne radi). Kada neko ponovo zatraži određenu stranicu već procesiran kod se vadi iz memorije i izvšava - nema drljanja po disku i ponovnog procesiranja. Zend Optimizer se sada koristi samo u slučajevima kada treba da voziš skripte enkodirane Zend Encoderom. Optimizer komotno mogu da izbace iz imena, više ništa ne govori.
![]() |
#7 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Pa jedini koji tamo drži enkodovan script si ti
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Ma ok, nisam zbog toga pisao. Više je informativno pošto je i meni nedavno bila novost kada sam čuo da su novije verzije PHP-a brže sa vanilla kodom nego sa istim propuštenim kroz nešto što ima Optimizer u imenu
![]()
![]() |
#9 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Ne bih da kvarim raspoloženje, ali DPT je bio nedostupan jedno 10-tak minuta sinoć. Negde oko 21-22 kod mene, znači oko 3-4 ujutro u Srbiji.
![]() |
#10 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() httpd restart
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Štedi čovek za auto | istok | Opušteno | 1 | 19. 10. 2007. 02:47 |
Desktop database manager koji radi sa UTF8? | Pedja | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 17 | 03. 11. 2006. 18:05 |
Istrese ih čovek iz gaća... | Ilija Studen | Opušteno | 29 | 29. 09. 2006. 22:19 |
Nestade čovek | bluesman | Opušteno | 8 | 09. 06. 2005. 16:39 |