![]() |
#11 | |
хардвераш
Qualified
Datum učlanjenja: 04.01.2007
Hvala: 4
25 "Hvala" u 10 poruka
![]() |
![]() Citat:
Мислим да у Завичају још чувам тај сорс. Толико о креативности. ф п.с. Дјуринг д вор...
Рад је створио човека. Рад ће га и уништити. Poslednja izmena od filmil : 26. 12. 2007. u 15:19. Razlog: Додао линк |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Nisam znao za to, ali pretpostavljam da covjek nije ni pokusavao da sakrije da se radi o rimejku tj. da je htio, mogao je uzeti govore danasnjih politicara...
Mada, vidi, sjetiti se ovoga nakon 20 godina i napraviti php varijantu... Nije bas da fali kreativnosti, naprotiv ![]()
![]() |
#13 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() mene i dalje zanima da vidim kako je ovo uradjeno, tim pre ako je radjen pre 20 godina
![]() vidim da cu morati da jurim che-a, taman da ga smorim pitanjima oko nekih objektiva :P
![]() |
#14 |
хардвераш
Qualified
Datum učlanjenja: 04.01.2007
Hvala: 4
25 "Hvala" u 10 poruka
![]() |
![]() Програм који је својевремено објављен састојао се од низа образаца за реченице, при чему су места за субјекат, објекат и глагол остављана празна. Програм је још дефинисао низове за субјекте, за објекте и за глаголе. Затим се случајно бирао образац за реченице, и случајно се бирао сваки од недостајућих елемената. Изабрани елементи су онда састављани у реченицу. Остало је само да се низови попуне „друштвено-политички угодним“ изразима.
Иначе, током година, програм се појављивао спорадично на разним местима.
![]() |
#15 |
Vladimir Popović
Na probnom radu
|
![]() Drugovi i drugarice, biću kratak
![]() Nigdje nisam svojatao program, iako modifikovan, nastao je na ideju nekih koji su ranije postojali. Precizno u davnim fakultetskim danima, prije nekih 16-17 godina. Moj "original" je napisan u turbo pascalu, a znam da postoje "originali" i u drugim jezicima (profa nam je dao uzorke rečenica, a naše je bilo da to skrojimo po njegovim instrukcijama). Zašto sam ga ponovo aktivirao? Vrlo jednostavno, počeo sam da se zabavljam sa php-om, a nema ljepšeg učenja od pisanja "hello world" aplikacija. Tako je nastao i "lorem politikum". Nije mi namjera bila da kupim slavu, čak ni da ga objavim javno, samo igra i učenje php-a. Mnogo me nervira me ta opterećenost "slavom i kreativnošću", inače ovo ne bih ni pisao. Trebalo je, kao drugu fazu navikavanja na php, da napravim formular za unos raznih parametara: broj rečenica, karaktera, paragrafa, sa i bez uvodne riječi, i sl... i da to sve integrišem u jednu kulturnu i ljubaznu php stranicu. Dakle obična vježba iz programiranja koja je igrom slučaja dospjela na devprotalk. Ja toliko drugovi. P.S. Ivane imaš pm ![]() |
![]() |
![]() |
"Hvala" chegevara za poruku: |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
css sprite generator | ivanhoe | Web aplikacije, web servisi i software | 0 | 06. 02. 2010. 02:22 |
auto xml generator | akki | Sva početnička pitanja | 4 | 23. 12. 2009. 18:54 |
PHP MySQL code generator | MrSteel | PHP | 10 | 02. 10. 2007. 14:13 |
Source za terrain generator | MrSteel | Flash | 0 | 14. 05. 2007. 10:54 |
Web 2.0 Name Generator | gastonr | Opušteno | 1 | 01. 03. 2007. 16:52 |