![]() |
#12 | |
[ES]Boki
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 26.10.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() greska u prevodu.
Sutra je samo zadnji dan za posete. Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 01.09.2007
Hvala: 76
4 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() Podseca na neku od knjiga Dena Brauna,pomalo bizar
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() da, Mira Adanja Polak je pravila emisiju o tome..
![]() |
#16 |
expert
Grand Master
|
![]() te mini crne rupe (ako uspeju da naprawe takve) ce same sebe da pojedu (nestace same od sebe)
ocete da se opkladimo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Posle svega ce ostati samo jedan papagaj da kaze "ja zajebane igre..."
![]()
"Hvala" Milos Vukotic za poruku: |
![]() |
#18 |
In da house
Qualified
|
![]() Well who would've known... Ja gledao emisiju na Discovery-ju o tome pre jedno pola godine, godinu... Kako se pravi, sastavlja itd... Cini mi se cak da je jedan naucnik posvetio skoro ceo radni vek izgradnji jednog dela sa nekim ogledalima sta li vec... I kao postoji samo jedan primerak pa su malo pretrnuli kad su ga selile neke kamiondzije iz laboratorije tamo u rupu gde su ga smestili..
![]() Ja mislio da to vec sljaka uveliko... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
expert
Grand Master
|
![]() ^ gledao nekoliko
Discovery, BBC, neke third-party citao hokingove komentare itd i ja mislio ![]() znam da ima neki manji u USA, koji valjda radi al ne moz da proizvede bas takve brzine kakwe ovaj moze (osim ako nisam i tu pogresno zapamtio) P.S. ukoliko se i stvori mini back hole - to ce biti signal da dodatne dimenzija mozda zaista posteje (string teorija) P.P.S. Vokicu, nismo pogresili, t.j. jesmo delimicno ovo sad je Large Hadron Collider i nalazi se na mestu starog Large Electron-Positron Collider-a, dakle jeste to radilo malo ![]() Poslednja izmena od robi-bobi : 08. 04. 2008. u 10:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
novi član
Datum učlanjenja: 07.05.2008
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Kada se pomisli na crne rupe, obično se se zamišljaju ogromna čudovišta koja mogu da progutaju sve svemirske brodove i zvezde. Ali, rupe koje bi mogle biti proizvedene u najbržim akceleratorima – možda već 2007, kada Large Hadron Collider ( LHC ) bude pokrenut u CERNu kod Ženeve – daleki su rođaci ovih astrofizičkih čudovišta. One bi bile mikroskopske veličine, u poređenju sa elementarnim čestica. Ne bi uništavale zvezde, dominirale galaksijama i predstavljale pretnju za našu planetu, ali bi u određenim elementima njihova svojstva bila čak i dramatičnija. Zbog kvantnih efekata, one bi isparile ubrzo nakon formiranja, osvetljavajući detektore čestica poput božićne jelke. Tako bi mogle otkriti kako je prostor - vreme isprepleten i da li ima neprimetne dimenzije.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|