![]() |
#101 |
Moderator
Master
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
![]() |
![]() Moja je želja da što veći broj agregatora bude uspešan i da donosi posećenost sajtovima koje prati, jer su u prethodnoj godini Naslovi.net i Vesti.rs značajno doprineli posećenosti news sajtova. Znam bar za pet news sajtova kojima posećenost sa ovih agregatora čini i preko 50 odsto ukupne posećenosti.
Voleo bih da svi agregatori brže uvrštavaju nove/druge news sajtove (i naravno, što više blogova), jer na taj način direktno utiču na razvoj posećenosti sajtova, a samim tim posredno i na razvoj online sadržaja (na osnovu posećenosti koju news sajtovi naplaćuju). Agregatori vesti imaju značajne prednosti u odnosu na rss reader-e, što potvrđuju i istraživanja koja su svojevremeno potvrdila značaj koji npr. Naslovi.net ima za istraživačko novinarstvo (pretraživanje različitih news izvora i njihovo zajedničko praćenje po različitim kriterijumima). Upravo iz tog razloga, najjači će sigurno opstati na tom tržištu. Što se tiče bojazni da će Google nešto uraditi po pitanju agregatora, treba početi od samog njihovog agregatora koji je veoma posećen u svetskim razmerama (biće interesantno videti da li će krenuti sa lokalizacijom news.google.com po jezicima). Rangiranje na google-u zavisi prvenstveno od reputacije online lokacije, a sa aspekta agregatora u Srbiji ima onih koji imaju više ili manje osnova da budu posmatrani kao kvalitetna ili manje kvalitetna lokacija (što se na kraju vidi i preko viših vrednosti Google PR-a). Što se tiče samog agregatora koji je inicijalna tema ovog thread-a, vidi se da se koristi dobra strategija podrške posećenosti od jakih izvora preko oglašivačke mreže, i same mreže sajtova koja se gradi (vidi se u potpisima zainteresovanih strana), što bi nadam se trebalo da se uskoro oseti na broj donetih klikova izvorima koje prate (za sada donose bar pet puta manje klikova). Ono što bih voleo da se desi jeste da Miloš i Peca razmisle o uvođenju relevantnih posebnih digg-alike site-ova, koji kao i svi ostali društveni mediji isključivo zavise od podrške veoma posećenih sajtova. Kao i za slučaj agregatora, podržavam sve postojeće social news servise, i što više ih postane relevantno, to će se povećati posećenost postojećih news sajtova... To je sledeći korak u razvoju domaćeg Weba (nadam se u ovoj godini). |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
troll mode
Wrote a book
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() To je jos jedan dokaz da (i u praksi) blogere smatramo podjednako bitnim kao i tradicionalne medije.
Proslo je vreme kada su se crnci morali voziti pozadi ili trecom klasom. Svi razliciti - svi ravnopravni.
Flirtic.rs - social dating baziran na testovima i anketama | Karike.com - upoznaj nove osobe Poslednja izmena od Dejan Bizinger : 04. 02. 2009. u 23:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() nisam hteo da kazem da su oni niza rasa
![]() dakle... ako ide red politike, ne moze Eniac tu negde da se udene ![]() zna se... red politike, red sporta, nauke, IT, pa onda ubacis i ovog crnju ovde :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
![]() ![]() |
![]() Salio sam se malo
![]()
![]() |
#106 |
troll mode
Wrote a book
|
![]() Off Topic: Hvala Dejane sto me branis, ovo je ocit primer klevete izrecene na javnom mestu i bojim se da cu morati da tuzim Pecu zbog istog. Uvredjen je moj ponos, moj rad, moja porodica i svi oni koji su se godinama borili da mi, kako je doticni izrekao niza raza, tamne puti se jednako tretiramo kao i ostali clanovi zajednice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Off Topic: Ako još jedno pročitam reč "tužba" na ovom forumu, obrisaću nam svima naloge ![]()
![]() |
#108 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Off Topic: Ne bih da kvarim temu, nego se sve nešto zalijećem a nikako da pitam Eniaca o potpisu: "eniax.net - #2 weblog in Serbia based on BS being produced" Ko je #1? ![]()
![]() |
#109 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 06.08.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Slazem se, tesko je napraviti nesto veoma dobro, izadji na videlo, kao i odrzati se na toj poziciji. Agregatori imaju svoju funkciju, ali kao takva i nema neku vrednost... Samo preuzimanje sadrzaja...
Uvek je bilo i bice vrednije pisanje originalnog sadrzaja, za to i sluze novinari i reporteri, posvecenost poslu, azurnost itd. Ali kao sto rekoh, agregatori imaju svoju svrhu, tako da ne treba osudjivati... a zakon se mora postovati! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Red hat Regionalni centar u Vrscu? | LiquidBrain | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 1 | 27. 03. 2008. 15:47 |
MappedUp.com - News agregator | jasmanac | Linkovi | 0 | 26. 08. 2006. 11:53 |