|
![]() |
#1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() mislim da nije problem u svesti da postoji oglasavanje na netu, nego u realnim prednostima koje neko moze da ima od toga. Tamo gde postoji jaka konkurencija, poslovni ljudi, narocito iz malih firmi, vrlo brzo prihvate svaki novitet koji im zaradjuje pare. Recimo znam da su mnoge manje turisticke agencije presle 100% na internet oglase, uopste ni ne stampaju materijal vise jer sve kapacitete prodaju preko neta. S druge strane neko ko prodaje vodoinstalaterski materijal ce tesko zaraditi puno para oglasavajuci se na netu (mozda i gresim za to konkretno, ali razumete poentu...)
Problem je sto oglasanvanje na netu mora da opravda ulozeno i da oglasavacu zaista zaradi pare, sto za neke stvari radi, a za neke ne. Pre svega zavisi jako od ciljne grupe kojoj su oglasi upuceni, jer kod nas samo mali broj ljudi koristi net dovoljno da bi mogao da ih gadjas oglasima. Ubedjen sam da ce internet marketing zaziveti onog trenutka kad i kod nas bude dovoljno potencijalnih kupaca do kojih se moze prodreti preko neta, sto trenutno nije slucaj za vecinu proizvoda..
![]() |
#2 |
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
![]() |
![]() I reklame drma kriza - Biznis novine
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Objavljen je i tekst u celini, bez potrebe da se logujete
http://www.emportal.rs/emplus/pogledi/75163.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Uh, zakljucak teksta je "moz' da bude, ne mora da znaci". Plus one kratke recenice, djeluje kao da je neko procitao 2-3 teksta pa prepricao po sjecanju ovom sto je pisao clanak
![]()
![]() |
#5 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() mislim da ovaj clanak moze da se okaci macki o rep.
i online oglasavanje [za sada] ide u recesiju. gledam na osnovu adwords kampanje koju trenutno imam... klik za 'vesti' ima minimalnu vrednost - 0.03$, sto znaci da vlasnici sajtova zarade 0.02$ u najboljem slucaju. to govori da se broj kampanja smanjio. koliko - ne znam. a i druge oglasivacke mreze isto govore - na reklamu se [i do duplo] manje trosi. ocekivao sam da ce do februara malo stvari da se razmrdaju, ali jok. za sada ne osecam tu krizu na mycity-ju [sve baner pozicije su popunjene], ali se na kontekstualno oglasivackim mrezama oseca pad... mozda se trend promeni... kada shvate da bez reklame ne mogu ni da imaju musterije... pa onda "sipaju u marketing"... ali za sada je trend u padu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ma u startu je to zvučalo previše dobro da bi bilo istinito.
Poslednja izmena od mileusna : 10. 02. 2009. u 19:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 21.01.2009
Hvala: 3
34 "Hvala" u 22 poruka
![]() |
![]() Prokleta recesija je kriva sto ja dnevno gubim sat vremena da filterisem sve koji se oglasavaju na adsensu iz Srbije. Nekako se uvek neko provuce ili pojavi novi, google ne dozvoljava u filteru wildcard...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Problem je što se najgori efekti "krize" tek očekuju, znači nije još došla do zenita.
@lurker: da li možeš da mi objasniš zašto to radiš, čisto informativno?
![]() |
#9 | |
član
Na probnom radu
|
![]() Citat:
![]() Najverovatnije jer se za klik na reklame domaćih oglašivača dobije 0.01-0.023$ ...A može i manje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 21.01.2009
Hvala: 3
34 "Hvala" u 22 poruka
![]() |
![]() Citat:
Ovo govorim za sajtove na srpskom gde se prikazuju reklame od oglasivaca iz Srbije, gde se ponegde provuku iz BiH i Hrvatske. Citat:
To je (bidovanje) lepo zamislio google za normalne trzisne uslove, nije medjutim racunao na nasu dovitljivost. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Tržište online oglašavanja u Srbiji 2008. | Dragan Varagić | Marketing i SEO | 0 | 04. 05. 2009. 23:08 |
Cene oglašavanja | GaVrA | Marketing i SEO | 46 | 11. 11. 2008. 12:21 |
Mala uporedna statistika oglašavanja | srdjan | Marketing i SEO | 6 | 12. 10. 2008. 19:28 |
Srbija nabrže rastuće tržište oglašavanja na svetu! | Dragan Varagić | Marketing i SEO | 31 | 21. 10. 2007. 22:06 |
line numbering | dee | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 7 | 06. 04. 2007. 14:16 |