|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 26.11.2007
Hvala: 18
3 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() edit: sorry, nisam video da je vec predlozheno...
Poslednja izmena od MaxMagnus : 26. 08. 2009. u 12:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
profesionalac
Professional
|
![]() Jos jedan glas za uploadify, miljama je daleko od slicnih varijanti, vozimo ga na CMS-u vec neko vreme...
![]() |
#3 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 27.11.2007
Hvala: 10
12 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 26.11.2007
Hvala: 18
3 "Hvala" u 1 poruci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
član
Certified
12 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() Ako već imaš potrebu za nekim upload-om pa još i proveravaš veličinu fajla pre uploada i sigurno imaš još gomilu "munja" na strani, gotovo sigurno imaš i neki "teži" js na tom sajtu - već je "zagađeno". Takođe, možeš da uključiš jq samo na toj strani ako ti ne treba nigde drugde.
A opet, ako ne bi da "zagađuješ" baš ni malo, uvek možeš da uzmeš kod pa prepraviš da ne koristi jquery nego da bude standalone. Samo je pitanje šta je "skuplje".
![]() |
#7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() koje su razlike izmedju uploadify i swfupload-a ? Jel ima neki prakticnih razlika, ili je samo sminka u pitanju?
![]() |
#8 | ||
član
Certified
12 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() Citat:
Što se tiče prepravljanja jQuery pluginova tako da ne koriste jQuery biblioteku mislim da tako nešto samo po sebi nema preterano smisla. Zbog čega bi neko uopšte pokušavao da prepravlja bilo koji plugin tako da ne koristi sopstvenu osnovu ako može odmah da bez ikakve prepravke koristi gotovo alternativno rešenje koje nudi potpuno istu funkcionalnost? Naravno ja nisam isključiva osoba i moji komentari protiv JavaScript frameworka ne trebaju da ostave utisak da sam potpuno protiv njihovog korišćenja. Naravno da nisam ali treba uvek imati u vidu koje su prednosti i nedostaci njihovog korišćenja kao i činjenicu da navikavanje na framework sisteme može da olenji developere i priredi im veoma gadno iznenađenje kada dođu u situaciju da kreiraju visokoprofilne aplikacije gde su perfomanse klijentske strane izuzetno važne a usput nije dozvoljeno korišćenje bilo kakvih JavaScript frameworka. Citat:
Da ne bude da čisto navijam za SWFUpload bez razloga. Jednostavno ukoliko na sajtu već postoji učitan jQuery skoro da i ne postoji razlog da se bilo ko zamara nekim drugim rešenjem kao što je SWFUpload jer je krajnji rezultat isti. Sa druge strane ukoliko se radi o potpuno "custom made" projektu gde ili nije dozvoljeno korišćenje biblioteka kao što su jQuery, prototype itd. SWFUpload je jednostavno bolje rešenje koje usput obezbeđuje realizaciju uploada kroz čist JavaScript i rasterećen DOM model stranice. Poslednja izmena od holodoc : 27. 08. 2009. u 21:18. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
profesionalac
Professional
|
![]() Vrlo zanimljivo.
Ono što mene zanima je: koji je to primer visokoprofilne aplikacije gde su performanse toliko bitne da se više isplati zanemariti sve pogodnosti koje pruža jedan jQuery? Takođe, da li imaš tačne brojke kada je samo usporenje u pitanju? I da li je to nešto što korisnik sam može da oseti? Ipak, ako je usporenje tipa "0.1s", onda ne korišćenje JS biblioteke spada više u red mikro-optimizacija koja mnogo više vremena pojede nego što donese dobrog.
![]() |
#10 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 14.10.2006
Hvala: 39
17 "Hvala" u 14 poruka
![]() |
![]() Moze jedno malo offtopic pitanje.
Treba mi uploader da ga integrisem u CMS za dodavanje proizvoda. Da li je moguce da na stranici za dodavanje proizvoda se vrsi upload i da odmah putanja do slike bude polje koje se upisuje u bazu? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kopiranje sa jednog sajta na drugi, bez downloada i uploada | ljtruba | Sva početnička pitanja | 13 | 18. 09. 2010. 18:55 |
Upload XLS fajla | Aleksandar.Ilic | PHP | 2 | 05. 05. 2010. 10:58 |
PHP upload fajla problem | vendi | Sva početnička pitanja | 15 | 21. 10. 2007. 21:34 |
Rewrite mod, kako provjeriti dali ima na serveru ? | ZeroStyle | Regular expression i htaccess | 8 | 02. 01. 2007. 14:07 |
Kreiranje CHM fajla ? | ivanhoe | Web aplikacije, web servisi i software | 9 | 07. 12. 2006. 07:42 |