|
![]() |
#1 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
![]() Pa, u stvari treba biti zahvalan ljudima koji ti popljuvaju projekat, to je nacin da uvidis neke nedostatke i omaske. Nije da trebas uvaziti sve primjedbe (ili cak ijednu!), ali je vrlo korisno ih cuti i barem malo razmisliti o njima. U stvari, to je mnogo korisnije nego da ti neko kaze: to care!
![]() |
![]() |
![]() |
4 članova zahvaljuje zira za poruku: |
![]() |
#2 |
expert
Master
|
![]() Sa druge strane dosta je jadno kritikovati nesto bez iznosenja misljenja o tome kako to popraviti... Lako je reci, to ti ne valja, ali da vidim da neko bude "dzek" i kaze: "To i to ti nije dobro, probaj da sredis na taj i taj nacin tako i tako", ali ne ovde su vecina u fazonu da njihovo znanje nije besplatno i da to nema da se deli bez novcanica
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Webeloper
Professional
|
![]() pa ja koliko sam primetio i nisu, cak naprotiv. prvi pu sam video da je Lurker prokomentarisao na taj nacin, dok ostali zaista pomazu. E sad sto ne moze niko webgazdi da kaze kako da navuce toliki broj korisnika i natera ih da placaju njegov servis, mislim da to nije zato sto nece neko da mu kaze...
![]() |
#4 |
expert
Master
|
![]() Ovo je valjda dev forum
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
![]() @LiquidBrain
Ako zelis da ne shvatim kao prozivku (koja je inace neosnovana) onda preformulisi svoj odgovor. Ja ne zelim da neciji projekat propadne ili sl, vec je neko zatrazio strucno misljenje na forumu i svako u svojoj struci ima pravo da prokomentarise. Bilo koji drugi propust (dizajnerski, programerski, marketinski) moze isto tako da se iskoristi u maliciozne svrhe ako postoje ljudi koji zele to da iskoriste. Tako da izdavajanje security-a pada u vodu ... I da, nema nikakvih osnova da me prijave nadleznim organima jer nema krivicnog dela. Sve sto sam otkrio je otkriveno test vrednostima koje ne mogu da naskode (cak sta vise mogu to izvesti i da se ne primete tako lako u logovima). Nijednog trenutka nisam imao neovlascen pristup serveru/podacima. @STELLANOVA Ako neko pored svog posla, pomaze na forumu, posebno za osetljivu stvar kao sto je "security", onda ne mozes da ocekujes da ce da iznese sve detalje javno. Vlasnik u svakom trenutku moze da me kontaktira da popricamo o problemu, i naravno mogu mu skrenuti paznju na neke stvari ali detaljni test ce dobiti uz novcanu naknadu (isto kao za bilo koju drugu uslugu). Plus, sto na osnovu detalja koje sam rekao i malog pregleda logova moze naci sve propuste. I ono sto je najbitnije u svemu, ako vec pruzas neki servis gde moras imati poverenje korisnika (i zaradjujes od toga) onda i korisnici moraju biti sigurni u servis koji im se pruza.
![]() |
#7 |
expert
Master
|
![]() Ivane, nisam mislio na tebe. Ti si sasvim konkretno ukazao na propuste...
![]() |
![]() |
![]() |
"Hvala" STELLANOVA za poruku: |
![]() |
#8 |
Zepter Digital Media
Professional
Datum učlanjenja: 13.01.2009
Hvala: 10
6 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Mogu samo da kazem WOW neki ljudi razmisljaju
![]()
![]() |
#9 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
![]() @Ivan, ne vidim sta imam da preformulishem. Ako mislish da nisi objavio detalje tu gresish. Rekao si da postoji XSRF propust. To je sasvim dovoljno nekom da potrazi na google i znace kako da iskoristi takav propust.
To sto si koristio varijente za testiranje koje ne mogu da nacine stetu, to ne znaci da nisi pokusao. Sem toga narusavas kredibilitet samog servisa. Ne kazem da korisnici ne treba da znaju da neki servis ima propuste, naprotiv mislim da trebaju. Ali isto tako mislim da treba da prijavish vlasniku servisa pre, i das mu sansu da ispravi problem pre javnog objavljivanja. @El Colonel, bunim se zato sto smatram da takav pristup nije konstruktivan.
![]() |
#10 | |
profesionalac
Qualified
|
![]() Citat:
![]()
![]() |
![]() |
|
|