Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#11 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ^ Ja nikad ništa nisam uspeo da kupim preko GoDaddy backordera. Realnost je ta da firme koje se bave domenima imaju sisteme koji kupuju istekle domene po automatizmu, i šanse pojedinca su tu veoma male. Mislim da se na kraju sve svodi na sreću, bilo sa backorderom bilo bez njega...
Doduše, verovatno zavisi i od samog domena koliko je kratak ili atraktivan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Slazem se sa mileusnom, backorder jednostavno ne moze da se izbori sa tim parking kompanijama, radi se o sekundama.
Grocky, ako je domen "na srpskom" (tj. bez engleskih reci), imas neke sanse.
![]() |
#13 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Samo jednom sam probao backorder i nije uspjelo... Ipak, čini mi se da ga je bolje imati kad ne treba nego nemati kad treba
![]()
![]() |
#14 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() I meni backorder nije uspeo nekoliko puta, ja čak mislim da im to samo "upali lampicu" da je neko zainteresovan i treba da ga maznu pre tebe.
![]() |
#15 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 21.01.2009
Hvala: 3
34 "Hvala" u 22 poruka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
![]() ![]() |
![]() Kljuc u backorder je da treba otkriti tacno kod koga je domen. Iako je mozda kupljen kod nekog manjeg providera i na whois pisu oni, moze se desiti da je sam domen kod jednog od nekoliko velikih prodavaca domena. Tako da za valjan backorder trebate da narucite kod tacno tog ili kod vise njih odjednom. Ako se vise ljudi opredeli za backorder na originalnom prodavcu obicno ide licitacija a ne ko je prvi dosao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() Citat:
![]() Ako je .com domen u pitanju (i ne preterano bitan) mozes da probas sa nekoliko sajtova (tipa pool.com, tdnam.com itd.). Sa cctld domenima takmicari su druge vrste i tu uveliko zavisi od extenzije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() e da, pogledaj i ovo, mator tekst ali moze da bude koristan:
http://www.mikeindustries.com/blog/a...xpiring-domain |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Webeloper
Professional
|
![]() Citat:
Hvala jos jednom !
![]() |
![]() |
#20 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
![]() |
![]() Probah godaddy backorder sa nekoliko .com domena - za sada imam 20% uspeha.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Istekao domen Banke Intesa | MarkoBmax | Domain Name Service (DNS) | 31 | 16. 02. 2010. 17:15 |
Zakup servera u EU i porez? | LiquidBrain | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 9 | 16. 01. 2010. 21:50 |
service koji otkriva koji je font koriscen u nekom logo-u | robi-bobi | Linkovi | 3 | 09. 09. 2009. 14:47 |
PDV za zakup lokala | bluesman | e-Business | 8 | 13. 02. 2009. 14:08 |
Istekao je monopol Telekoma nad fiksnom telefonijom | bluesman | Komunikacije | 6 | 10. 06. 2005. 17:46 |