|
![]() |
#1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Konacno sam se nakanio danas da uzmem nov monitor, sto vec mesecima planiram, ali nikako da skrpim vremena da pogledam oglase i tako to.. Elem pogledam ja sta ko nudi, uporedim cene, i nadjem par firmi sa ok ponudom, i spazim jednu koja je par ulica od mene, pa rekoh ajde od njih cu da uzmem...pozovem ih telefonom:
[prodavac]: Alo [ja]: Dobar dan, zanima me FS w19 monitor, da li ga imate i koja je cena u dinarima? [prodavac se bez reci izgubi negde na narednih 15 minuta, procitao sam celu Politiku pre nego sto se on vratio] [prodavac, onako preko qrca skroz]: 31 560 [ja]: ok, jel to znaci da ga imate u radnji? Jel bih mogao odmah da dodjem? [prodavac, skroz nadrkano, maximalno wise-ass glas]: Ne to znaci da je cena 31560...[dramska pauza, pa onda malkice poslovnijim glasom, valjda je skontao da se izleteo] Ako hoces mogu da ti ga narucim? [ja] Hvala brate ne moras... i naravno okrenem sledecu radnju sa spiska, i uzmem od njih, cak je na kraju ispalo da su jeftiniji 200 dinara... E sad poenta cele ove moje price: Znam ja da su male marze za hardware, ali nije bas da tako mala radnja prodaje dnevno toliko robe da mu ja nisam vazan uopste... cak i da kupujem ventilator, a ne monitor, bilo bi logicno da pretpostavi da sam kompjuteras i da cesto menjam komponente, znaci zanimjiv sam mu....zar je zaista moguce da su srpski kupci toliko navikli da jedu govna i chute, da neko moze da vodi posao tako sto izigrava pametnjakovica, kao da on cini meni veliku uslugu prodajuci mi ****in monitor ???? Skroz neverovatna stvar... i nisu prodavci krivi, nego kupci koji nemaju samopostovanja, pa im dopustaju da opstanu u poslu... :/
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 23. 03. 2006. u 14:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Znas, sa aspekta kupca si u pravu, prodavac uvek treba da bude maksimalno ljubazan, ali nisi 9a ja jesam) bio prodavac, i on je covek. Mozda je saznao da ga zena vara ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Citat:
meni je ovo ostavilo mnogo vise utisak bahatosti, tipa ko te j***, ako ti ne kupis doci ce sledeca ovca...
![]() |
![]() |
#4 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Kod nas većina samo preprodaje. Ode "negde iza", pogleda u pakomovom cenovniku (ili od koga već nabavljaju robu) i kaže ti cenu. Kad ih pitaš da li bi mogao da vidiš kako data roba izgleda i radi odgovor je "ne, ali mogu da poruče". Kad je monitor u pitanju tako nešto jednosavno ne dolazi u obzir (ajd za hard, ploču, procesor, tu od gledanja nemaš baš mnogo, ali monitor je sasvim druga priča).
Zato monitor nisam kupovao kod "komšije" već u Samsungovoj prodavnici gde su svi modeli izloženi i gde sam samo rekao "hoću 970p" i dobio kutiju u roku od 5 min, bez čekanja, poručivanja i cimanja. BTW: da li neko može da mi preporuči dobru prodavnicu računarske opreme? Na sve strane valjaju samo low budget opremu, a mene interesuju neke malo novije igračke.
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 23. 03. 2006. u 14:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
![]() ![]() |
![]() Si setao skoro po spensu? Kontam da ces neku egzotiku tesko naci u obicnim prodavnicama...
![]() |
#6 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Bio sam u Positiveu, tamo je sve low budget. Windows Shop ima dobre robe, ali to je sve Pakom (što nije loše, samo su preprodavci tako da su nešto skuplji).
![]() |
#7 |
Boris
Grand Master
Datum učlanjenja: 01.12.2005
Hvala: 5
156 "Hvala" u 2 poruka
![]() ![]() |
![]() Ma kakav Positive bre
![]() Mislio sam na ada computers (teretni prolaz) i onu prodavnicu unutar spensa u prizemlju, negde blizu centra ali mislim da je na glavnom pesackom prolazu od centra spensa prema fakultetima...
![]() |
#8 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|