Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Wanna-Be Entrepreneur
Certified
|
![]() Imam jedan stari komp koji vise ne koristim (Celeron 1.7GHz, 512MB, 80GB HDD...) na kojem sam stavio CentOS.
Hocu da cackam malo po njemu, da naucim sto vise o Linux Administration & Security. Hteo bih da mi on bude kao neki "kucni" server gde bih stavio par mojih sajtova, mozda CS server ili ti audio streaming. E sad...mene muci malo internet konekcija (firma RDS/RCS, kazu 100Mb/s, ali nema sanse da bude toliko). Da li vredi kupovati static IP-ove za ovu konekciju? Evo sta kaze speedtest.net SERVER - TIMISOARA ![]() SERVER - BELGRADE ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Nije za neki ozbiljan hosting, ali za po kući i oko kuće je sasvim ok.
Za server ti je najbitnija upload brzina, a ovo nije toliko loše za naše uslove, npr. ovdje u CG niko ne da više od 1Mb/s tako da mi ova tvoja 3.7 djeluju svemirski ![]() Druga stvar je da ne moraš imati fiksnu IP, pogledaj npr. http://www.dyndns.com/ - registruj se i stavi njihove podatke u router i sve fercera...
![]() |
#3 |
profesionalac
Qualified
|
![]() Veliki broj servera na netu ima brzinu od 10Mb/s, tako da je ovo zadovoljavajuce za hosting manjih sajtova / manjeg broja.
Neces moci da vezes domene za ovo ukoliko nemas staticku IP, ali za kucne uslove, kao sto ti je receno, nesto od dyndns fazona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() moj ceo mycity [sa 30.000+ poseta dnevno] u proseku nikad ne pravi protok veci od 3.5 Mb/s
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wanna-Be Entrepreneur
Certified
|
![]() Svi moji sajtovi (3,4 kom.) ne prelaze zajedno 1000 poseta dnevno.
![]() Do sada sa placao internet 1000din, ako hocu da dobijem 3 staticnih IP-ova platicu 1500din mesecno, toliko je jeftino da je smesno. Nadam se da nece biti problema zbog ping-a. Koje su neke prihvatljive brojke? Ping ce da znaci ako hocu da dignem Counter Strike server na njemu. Za audio streaming ne znam kako stoje stvari. Mozda da mi kazete kako da pocnem sa CentOS-om, koji su prvi koraci, smatrajte me totalnim noob-om kada je rec o Linux-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
profesionalac
Professional
|
![]() Na sajtu http://www.howtoforge.com/ ima dosta uputstava za sve i svašta pa probaj da nađeš nešto što odgovara tvom znanju i potrebama. Ali kao totalni noob teško ćeš uspeti da namestiš bilo šta a da se to koristi u iole ozbiljne svrhe. Srećno..
![]() |
![]() |
![]() |
"Hvala" Nenad Vasić za poruku: |
![]() |
#7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Dovoljan ti je jedan IP
![]() |
#8 |
Wanna-Be Entrepreneur
Certified
|
![]() Znam da je dovoljan jedan IP, nego jedino tako moze, tako je osmisljen paket, sa 3 IP-ova.
Da li bi mogao da jedan IP koristim za hosting, drugi za CS server i treci za audio streaming? Da li misliste da ova masina moze da pogura tako nesto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() zavisi koliko ljudi ce se kaciti na to, ali memorija je jeftina tako da ne vidim sto ne bi stavio 3GB ili koliko vec max moze, i onda ce sigurno raditi super za kucne potrebe
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
301 redirkecija "dinamickog" URLa na "dinamicki" URL | mb_sa | Regular expression i htaccess | 7 | 02. 07. 2008. 19:21 |
Karakteri "&" i "=" i XMLHttpRequest | Milos Vukotic | Regular expression i htaccess | 18 | 01. 10. 2007. 15:16 |
If IT really is a "profession", what is our "pro bono" contribution as IT pros? | oksite | e-Business | 26 | 12. 01. 2007. 11:18 |
"Telekom Slovenije" preuzeo "Blic.net" za 390.000 evra | Aleksandar Marković | Komunikacije | 2 | 23. 12. 2006. 14:23 |