Planiranje i usability Planiranje, legalnost, privatnost, arhitektura, principi |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 | |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Pozdrav,
Jedan klijent (subcontractor) mi je zatrazio racun. (valjda) Citat:
Suma nije mala, verovatno za njega jeste, ali svejedno zeli da je odbije od svoje zarade koliko sam ja skontao. E sad, mi naravno nismo potpisali ugovor, i ja sam freelancer u njegovim ocima. Kako da se postavim ? Jer bih mogao da upadnem u nevolje ? Ovo mi je prvi put da tako nesto traze od mene, sa ovim likom sam radio vec par projekata uglavnom sitnijih i nikada nije trazio nista od mene. Pomoc. ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Vjerovatno je tvom klijentu racun potreban da bi "pravdao" pare u firmi... Ako je NGO sektor u pitanju, onda 100% jeste...
Desi se to i meni ponekad, obicno podjem u neku knjizaru, zatrepcem i trazim blanko racun... ![]() HTH
![]() |
#3 |
web dude
Grand Master
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Sta je to NGO ?
![]()
![]() |
#4 |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() NGO stoji za Non-Government Organization odnosno nevladina organizacija.
Sto se tice racuna, ja sam svom klijentu rekao da ja nemam pecat tako da moze dobiti racune ali samo potpisane sa moje strane. To je bilo kada sam naplacivao po projektu. Sada sam u njegovom budzetu tako da mi vise ne trazi racune ![]() Vidi ako hoce da mu posaljes obicnu profakturu sa tvoje strane ali bez pecata, samo sa potpisom. Ako nece onda ne znam drugo resenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
web dude
Grand Master
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() A mogu li ja da imam kasnije problema zbog te profakture sa mojim potpisom, koju predpostavljam treba da posaljem faksom ili skeniram.
Imas li primer iste za freelancera ![]() Hvala!
![]() |
#6 |
Knowledge base
Wrote a book
|
![]() Nemas ti nikakvih problema. U toj profakturi ili invoice-u stoje usluge koje si ti pruzio svom klijentu. Onako po stavkama ili mozes kao samo jednu stavku. To sada zavisi sta si sve radio. Odstampas profakturu, potpises pisanim slovima, posto u US ne vazi potpis stampanim slovima (bar mi je tako klijent rekao), i pustis na faks.
Sto se tice primera Samo u word-u otkucas i to je to, nema neke velike filozofije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
web dude
Grand Master
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() Hvala Dragane,
Posto koristim http://sidejobtrack.com poslacu mu invoice, skeniran sa potpisom, mislim da mu to radi posao. Hvala! ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Fiskalni racun | webgazda | e-Business | 42 | 28. 05. 2010. 23:33 |
j***** racun za fiksni telefon | xippi | Opušteno | 20 | 18. 05. 2010. 14:58 |
Placanje poreza na dohodak u vidu inostranih priliva na devizni racun | techcode | e-Business | 45 | 26. 11. 2009. 12:55 |
Placanje na ziro racun kompanije u inostranstvu? | Protos | Sva početnička pitanja | 3 | 12. 07. 2009. 12:08 |
Devizni racun u hrvatskoj ili bih i prilivi iz inostranstva | raindog | e-Business | 25 | 29. 01. 2009. 19:27 |