DevProTalk

Forumi IT profesionalaca
web development, web design, e-business, SEO


Idite nazad   DevProTalk > Web development i web aplikacije > PHP
Beach Wedding Dresses - Looking for the Wedding Dress? Here, 1dress.co.uk stunning collection of beach wedding dresses is just what you are looking for.
charles wang

PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR

Odgovori
 
Alati teme Način prikaza
Staro 04. 12. 2010.   #1
slavkan
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 30.08.2010
Poruke: 200
Hvala: 10
440 "Hvala" u 13 poruka
slavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished road
Default PHP paginacija

Pozdrav svima. Treba mi pomoc oko izrade paginacije. Evo stavljam glavni deo koda gde izlistavam zapise iz baze, a fajl gde to radim zove se diplomci.php:

Kôd:
<?php
		include("include/config.php");
			
				
		$sql="SELECT * FROM diplomci order by ID_DIPLOMCA asc ";
	            $result=mysql_query($sql);
		$i=0;
		     while($red=mysql_fetch_array($result))
			{
				
				echo'<table border="0" width ="450"><tr align="left" ><td  bgcolor= "#606D84" width="8%" align="center"><FONT SIZE="3" color="#FFFFFF"><b>'.++$i.'.</b></FONT></td><td align="right"><FONT SIZE="3"><a href="profil.php?idDiplomca='.$red['ID_DIPLOMCA'].'">Pogledaj profil</FONT></a></td><tr></table>';?>
				<?php echo'<b>Ime: </b>'; echo '<b>'; echo $red['IME']; echo'</b>' ?> <br><?php echo '<b>Prezime: </b>'; echo '<b>'; echo $red['PREZIME']; echo'</b>'?><br><?php echo '<b>Odsjek: </b>'; echo '<b>'; echo $red['SMIJER']; echo'</b>'?><br> <?php echo '<b>Status: </b>'; echo '<b>'; echo $red['STATUS']; echo'</b>';?><hr>
			    <?php
				}
				mysql_close();
				?>
Dakle vrsim upit na bazu. Izlistavam ime,prezime,status i smijer, a na pocetku stavljam redni broj zapisa pomocu promenljive $i. Hvala unapred
slavkan je offline   Odgovorite uz citat
Staro 04. 12. 2010.   #2
webarto
expert
Grand Master
 
Avatar webarto
 
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Poruke: 998
Hvala: 141
891 "Hvala" u 153 poruka
webarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished road
Default

PHP kôd:
$stranica intval($_GET["stranica"]);
$limit 10;
if(empty(
$stranica)) $stranica 1;
if(
$stranica != 1){$start intval($stranica 1) * $limit;}else{$start 0;}
$suma mysql_query("SELECT COUNT(0) FROM diplomci");
$suma mysql_fetch_array($suma);
$suma $suma[0];
$stranice ceil(($suma $limit));

for(
$i 1$i <= $stranice$i++){
    
$klasa "";
    if(
$i == $stranica$klasa 'class="trenutna"';
    
$paginacija.= '<li><a '.$klasa.' href="?stranica='.$i.'">'.$i.'</a></li>'."\n";
}

$sql mysql_query("SELECT * FROM diplomci ORDER BY id ASC LIMIT $start$limit");
while(
$red mysql_fetch_assoc($sql)){
    
$tabela.= ""//tvoja tabela
}

echo(
$tabela);
echo(
'<ul class="paginacija">'.$paginacija.'</ul>'); 
webarto je offline   Odgovorite uz citat
Staro 04. 12. 2010.   #3
ajankovic
Aleksandar Janković
Qualified
 
Avatar ajankovic
 
Datum učlanjenja: 16.10.2010
Lokacija: Bg-Sd
Poruke: 165
Hvala: 70
54 "Hvala" u 36 poruka
ajankovic is on a distinguished road
Default

Trebalo bi to da središ malo. Cela skripta ti je zbrda zdola .

Prosledi page parametar u url-u:
PHP kôd:
<?php
        
include("include/config.php");
    
    
$page = isset($_GET['page'])?intval($_GET['page']):0;
    
$per_page 10;
    
$start $page?$page*$per_page:0;
    
    
$next_link '<a href="?page='.$page++.'">Next</a>';
    
$prev_link '<a href="?page='.$page--.'">Prev</a>';
                
        
$sql="SELECT * FROM diplomci order by ID_DIPLOMCA asc LIMIT $start$per_page;";
                
$result=mysql_query($sql);
        
$i=0;
             while(
$red=mysql_fetch_array($result))
            {
                
                echo
'<table border="0" width ="450"><tr align="left" ><td  bgcolor= "#606D84" width="8%" align="center"><FONT SIZE="3" color="#FFFFFF"><b>'.++$i.'.</b></FONT></td><td align="right"><FONT SIZE="3"><a href="profil.php?idDiplomca='.$red['ID_DIPLOMCA'].'">Pogledaj profil</FONT></a></td><tr></table>';?>
                <?php echo'<b>Ime: </b>'; echo '<b>'; echo $red['IME']; echo'</b>' ?> <br><?php echo '<b>Prezime: </b>'; echo '<b>'; echo $red['PREZIME']; echo'</b>'?><br><?php echo '<b>Odsjek: </b>'; echo '<b>'; echo $red['SMIJER']; echo'</b>'?><br> <?php echo '<b>Status: </b>'; echo '<b>'; echo $red['STATUS']; echo'</b>';?><hr>
                <?php
                
}
                
mysql_close();

        echo 
"<div>$next_link $page $prev_link</div>";
__________________
ajankovic.com]

Poslednja izmena od ajankovic : 04. 12. 2010. u 23:35.
ajankovic je offline   Odgovorite uz citat
Staro 05. 12. 2010.   #4
slavkan
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 30.08.2010
Poruke: 200
Hvala: 10
440 "Hvala" u 13 poruka
slavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished road
Default

Citat:
Originalno napisao ajankovic Pogledajte poruku
Trebalo bi to da središ malo. Cela skripta ti je zbrda zdola .

Prosledi page parametar u url-u:
PHP kôd:
<?php
        
include("include/config.php");
    
    
$page = isset($_GET['page'])?intval($_GET['page']):0;
    
$per_page 10;
    
$start $page?$page*$per_page:0;
    
    
$next_link '<a href="?page='.$page++.'">Next</a>';
    
$prev_link '<a href="?page='.$page--.'">Prev</a>';
                
        
$sql="SELECT * FROM diplomci order by ID_DIPLOMCA asc LIMIT $start$per_page;";
                
$result=mysql_query($sql);
        
$i=0;
             while(
$red=mysql_fetch_array($result))
            {
                
                echo
'<table border="0" width ="450"><tr align="left" ><td  bgcolor= "#606D84" width="8%" align="center"><FONT SIZE="3" color="#FFFFFF"><b>'.++$i.'.</b></FONT></td><td align="right"><FONT SIZE="3"><a href="profil.php?idDiplomca='.$red['ID_DIPLOMCA'].'">Pogledaj profil</FONT></a></td><tr></table>';?>
                <?php echo'<b>Ime: </b>'; echo '<b>'; echo $red['IME']; echo'</b>' ?> <br><?php echo '<b>Prezime: </b>'; echo '<b>'; echo $red['PREZIME']; echo'</b>'?><br><?php echo '<b>Odsjek: </b>'; echo '<b>'; echo $red['SMIJER']; echo'</b>'?><br> <?php echo '<b>Status: </b>'; echo '<b>'; echo $red['STATUS']; echo'</b>';?><hr>
                <?php
                
}
                
mysql_close();

        echo 
"<div>$next_link $page $prev_link</div>";
Ako to tako uradim evo sta dobijem:

Kôd:
Next 0 Prev
Posto ja nemam jos 10 rekorda u bazi ja stavim recimo da mi se prikazuje 3 reda po strani i desi se da klikom na Prev da u linku imam diplomci.php?page=1,diplomci.php?page=2 itd itd sto ce reci da treba zameniti ova dva linka, ali to nije bitno sad toliko. Bitno mi je ovo da recimo kad izlistam druga 3 zapisa meni ova $i opet pocne da broji od 1 Mozda me niste shvatili, dakle kad izlistam prva 3 i kad odradim next za da izlistam druga 3 treba mi da vidim njihove redne brojeve znaci 4,5,6 a ne opet 1,2,3, znaci ova $i mi ne radi sad dobro i sta je jos problem kad izlistam sve rekorde kliktajuci na next skripta broji i dalje iako nema zapisa. Znaci treba nekako ispitati da li je dosla do kraja, ako jeste ne stampati uopste link next, jel tako???

Poslednja izmena od slavkan : 05. 12. 2010. u 00:06.
slavkan je offline   Odgovorite uz citat
Staro 05. 12. 2010.   #5
webarto
expert
Grand Master
 
Avatar webarto
 
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Poruke: 998
Hvala: 141
891 "Hvala" u 153 poruka
webarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished road
Default

$i = ($page - 1) * $limit;

Skroz si loše ovo osmislio...

@ajankovic, to je za prev & next, ali nema ukupan broj stranica, i još jedan problem je kad dođe do zadnje, odnosno prve stranice, otići će offside.

Poslednja izmena od webarto : 05. 12. 2010. u 00:10.
webarto je offline   Odgovorite uz citat
Staro 05. 12. 2010.   #6
slavkan
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 30.08.2010
Poruke: 200
Hvala: 10
440 "Hvala" u 13 poruka
slavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished road
Default

Citat:
Originalno napisao webarto Pogledajte poruku
$i = ($page - 1) * $limit;

Skroz si loše ovo osmislio...

@ajankovic, to je za prev & next, ali nema ukupan broj stranica, i još jedan problem je kad dođe do zadnje, odnosno prve stranice, otići će offside.
A sta je sad varijabla $limit?
Pa daj neku ideju onda
slavkan je offline   Odgovorite uz citat
Staro 05. 12. 2010.   #7
ajankovic
Aleksandar Janković
Qualified
 
Avatar ajankovic
 
Datum učlanjenja: 16.10.2010
Lokacija: Bg-Sd
Poruke: 165
Hvala: 70
54 "Hvala" u 36 poruka
ajankovic is on a distinguished road
Default

Ja sam mislio da ti tražiš malu pomoć a ne da ti mi uradimo .

Malo smo ti pomogli ti nastavi dalje.
__________________
ajankovic.com]
ajankovic je offline   Odgovorite uz citat
Staro 05. 12. 2010.   #8
slavkan
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 30.08.2010
Poruke: 200
Hvala: 10
440 "Hvala" u 13 poruka
slavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished roadslavkan is on a distinguished road
Default

Ok hvala momci, ovaj predposlednji moj post se vise odnosio na pomoc za ideju, ali nebitno i ovo je dovoljno. Pozdrav
slavkan je offline   Odgovorite uz citat
Staro 05. 12. 2010.   #9
dacha
profesionalac
Qualified
 
Datum učlanjenja: 23.06.2005
Poruke: 196
Hvala: 35
35 "Hvala" u 30 poruka
dacha is on a distinguished road
Default

Ako malo proguglaš, recimo "php pagination", videćeš da ima puno tutorijala i gotovih funkcija/klasa za to. Nađi neku koja ti odgovara i koju razumeš, prilagodi je po potrebi i kasnije nadgrađuj ako je potrebno. Najbolje je da proćitaš neke tutorijale, videćeš kako to drugi ljudi rade, dobićeš ideje. pa onda možeš i sam da napraviš.
dacha je offline   Odgovorite uz citat
Staro 05. 12. 2010.   #10
webarto
expert
Grand Master
 
Avatar webarto
 
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Poruke: 998
Hvala: 141
891 "Hvala" u 153 poruka
webarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished roadwebarto is on a distinguished road
Default

Pa ne treba ti ideja, eno ti drugi post u temi, samo zamjeni to unutar while petlje, sa tom svojom i to bi otprilike bilo to

Ovako... http://m.bhtuning.com/f29-pohvale-kritike-prijedlozi
webarto je offline   Odgovorite uz citat
Odgovori


Alati teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Možete ne započinjati nove teme
Možete ne slati odgovore
Možete ne slati priloge
Možete ne izmeniti svoje poruke
vB kôd je Uključen
Smajliji su Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kôd je Isključen
Pogledajte forum

Slične teme
Tema Početna poruka teme Forum Odgovori Poslednja poruka
ajax paginacija i lightbox gmladen (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS 3 23. 05. 2009. 00:35
PHP Paginacija. nEdImT Sva početnička pitanja 22 03. 02. 2008. 23:09
jQuery i paginacija japan (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS 8 10. 07. 2007. 11:27


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 14:00.


Blogodak - Domaci blogovi na jednom mestu Caught in a web - web dev blog
Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.