|
![]() |
#1 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ^ Ja sam baš danas ručao... ništa platio nisam.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() Citat:
Ne traži niko ništa besplatno, ali nije OK da te trackuju pogotovo bez pitanja. Ako to ne može besplatno, e pa onda, velikim slovima u EULA. A ne ovako. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() ^Možda Nixa misli da bi trebali da plaćaju ljude što ih koriste za prikupljanje raznih podataka?
![]() Zar se ti podaci ne prikupljaju čak i bez toga da koristiš npr. Googlove besplatne servise? Ako jeste tako, znači nema govora o nekakvom besplatnom ručku za tebe, već obrnuto.. Ali to i nema veze sa pravljenjem loga lokacija gde se krećeš i ostavljanjem tog loga na telefonu.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 27. 04. 2011. u 01:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Xippi, šta reče, to oni zbog FCC-a? :-)))
http://www.dailymail.co.uk/sciencete...locations.html Ronald Huang (=Apple Senior Engineering Manager) filed application 12/553,554 in the U.S. last month which details how Apple wants to crate a ‘Location History’ map which will allow it to track users’ movements on a searchable programme. According to Gawker.com it spells out how the database could be ‘correlated or related’ to other personal information, including ‘but not limited to: Data associated with a picture taking event, data associated with a financial transaction, sensor output data, data associated with a communication event (e.g. receipt of a phone call or instant message), data associated with a network event.... etc.’ The patent makes clear that data will be sent to remote servers or a ‘remote reference database’ but with no mention of asking the user for permission.
![]() |
#5 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() Mi to zovemo atletska pljeskavica... Pojedes pljeskavicu pa naguliš
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
![]() ![]() |
![]() @degojs: pa ono. fcc im rekao da moraju... oni su to samo uzdigli na jos visi lvl :P
ovaj predlog za patent je odvratan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Off Topic: Brza hrana ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
![]() ![]() |
![]() Windows Phone 7, supported by manufacturers including Dell, HTC, LG, Nokia, and Samsung, transmits to Microsoft a miniature data dump including a unique device ID, details about nearby Wi-Fi networks, and the phone's GPS-derived exact latitude and longitude.
A Microsoft representative was not immediately able to answer questions that CNET posed this afternoon, including how long the location histories are stored and how frequently the phone's coordinates are transmitted over the Internet. a eplov odgovor je najjaci... ok, prestacemo da kesiramo na uredjaju i problem resen ![]() Poslednja izmena od xippi : 28. 04. 2011. u 08:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
I'm a PC too.
Wrote a book
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() ^Pa u biti jeste.. Ne znam što je problem ako su poslati podaci anonimni i može da se isključi?
![]() |
#10 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Hteo sam da kažem da na kraju dana to što nam Google i ostala braća daju mogućnost da koristimo alate ne znači da oni nemaju dobru ideju kako da srede svoje servise pomoću njih.
Ja sam se smrzo kada sam na google maps pritisnuo locate me ( desktop verzija ) i on me ne pronašao uz grešku od 10 metra ... Brand new world ![]()
![]() |
|
|