|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
14. 04. 2008. | #21 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Citat:
Ja ti rekoh šta radi posao: legalan i redovno osvežavan Windows i legalan i redovno osvežavam AV, da se ne vrtiš po warez sajtovima i da koristiš krekovan softver. Drž' se toga i nećeš puno promašiti. Provereno radi. PS: Pošto ne znaš ništa o meni uzdrži se od glupih i drčnih komentara. Veruj mi, osetim sve kroz šta firma za koju radim prolazi i svaki trošak koji napravi
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 14. 04. 2008. u 21:41. |
|
14. 04. 2008. | #22 | |
član
Na probnom radu
|
Citat:
|
|
14. 04. 2008. | #23 |
Siva eminencija
Grand Master
|
A i surfuj po proverenim pr0n destinacijama pa ces i tu biti siguran
|
14. 04. 2008. | #24 |
majstor
Wrote a book
|
|
14. 04. 2008. | #25 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Kao neko ko je pre pravio viruse, mogu da kazem da nijedan av program ne moze da zastiti kako treba.
Sem toga, instaliranje vise od jednog av programa dovodi do loseg rada ili prestanka rada av software-a... da objasnim: svaki antivirus se kazi na sistemske funkcije (hook), e sada kada se jedan pokrene on se hookovao na sys funkciju, i drugi kada se pokrene to uradi, ali stim sto hook prvo uglavnom ubije (prostim recima). Naravno onda se prvi ponovo hookuje i tako u nedogled... Sto za posledicu ima veliki memory leak, veliko opterecenje procesora, i period kada ni jedan av nije aktivan... Elem da ne duzim, sigurnost sistema se zasniva na znanju korisnika... Prosto se ponekad zabrinem kako ljudi nemaju elementarno znanje...
14. 04. 2008. | #26 |
Siva eminencija
Grand Master
|
Off Topic: @misko: hmmm to za cert nije ni losa ideja Pron 2.0 |
15. 04. 2008. | #27 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
|
Upravo me je spasao Nod32. Nisam radio ništa sumnjivo u tom trenutku, kad su počeli da iskaču Nod-ovi prozori koje sve fajlove blokira - svi su bili sa nekim random imenima. Onda sam lako našao proces koji ih kreira i ubio ga. Nemam predstavu odakle se stvorio, možda je došao i preko lokalne mreže, ko zna. Očigledno da Nod nije prepoznao fajl koji je bio izvor zaraze ali je bar uhvatio fajlove koje je taj proces generisao.
|
15. 04. 2008. | #28 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Samo da potvrdim ono sto je rekao @LiquidBrain, a vezano za rad vise rezidentnih AV-a istovremeno, da je potpuno tacno i da taj pristup vise moze da odmogne nego da pomogne prilikom otklanjanja virusa.
Bar sam tako zakljucio iz svog iskustva ...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Najbolja konfiguracija do 10 000 evra | trazimcuruzabrak | Hardware | 14 | 04. 05. 2011. 21:52 |
Najbolja knjiga/resurs za CSS | belarion | Sva početnička pitanja | 5 | 01. 09. 2009. 04:19 |
Symantec Antivirus i Vista - ne radi update AV-a | Nemanja Avramović | Sva početnička pitanja | 7 | 05. 12. 2007. 12:42 |
da li moze ovakva kombinacija forme | pele | Sva početnička pitanja | 7 | 01. 12. 2007. 20:38 |